Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 05:34
Medium_img_34215
Με λιγότερη ένταση συνεχίστηκαν και αυτήν την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις των φοιτητών. Κατάληψη αποφάσισε περιορισμένος αριθμός σχολών (π.χ. Πολυτεχνείο Κρήτης), ενώ νέο συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Νοέμβρη. Οι περισσότερες σχολές και Τμήματα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Πλήρες άρθρο...
«ΤΑ ΝΕΑ» επικαλούνται «πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες «κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοικτά πως τάσσονται υπέρ της κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ, με την προϋπόθεση να υπάρχει σχετική πρωτοβουλία από τις ίδιες τις διοικήσεις των πανεπιστημίων». Η «είδηση», που περιγράφεται εδώ με τρόπο γενικό και αόριστο («πληροφορίες», ανώνυμα κυβερνητικά στελέχη) και μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια σφυγομέτρησης αντιδράσεων, με τη συνδρομή και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, δεν είναι καινούργια.
Πλήρες άρθρο...
Στα σχολεία της ύπνωσης μόνο τα όνειρά μας μας κρατάνε ξύπνιους. Με τη θλιβερή αυτή διαπίστωση, που συγχρόνως φανερώνει και μη παραίτηση από το όνειρο για ένα άλλο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές, που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, κλείνουν την επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, τη διοικητική και εκπαιδευτική ιεραρχία, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου «Μαρίνος Κοργια-λένιος».
Πλήρες άρθρο...