Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 | 13:20

ΠολιτικήPointer

Απουσία με λόγο και αιτία

Τα παπαγαλάκια της συριζοπροπαγάνδας έσπευσαν να ερμηνεύσουν την απουσία του Μητσοτάκη από τη συζήτηση για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, παίρνοντας το σύνθημα από την τοποθέτηση του Τσίπρα και από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πήγε, λένε, επειδή θέλει να κρατήσει αποστάσεις από τον Γεωργιάδη. Οι πιο… τολμηροί έγραψαν ότι ο Μητσοτάκης βάζει στον πάγο τον Γεωργιάδη.
 
Η κυβέρνηση δεν άφησε τις φήμες να σέρνονται. Βγήκε αμέσως ο Πέτσας και προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Γεωργιάδη. Ακόμα και σε όσα είπε για Τσίπρα-Πολάκη και Novartis. Μετά από το διασυρμό που υπέστη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι λογικό ο Γεωργιάδης να έχει εξάρσεις (sic!), δήλωσε ο Πέτσας. Παρά ταύτα, ο Μητσοτάκης έλειψε από τη Βουλή. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς το λόγο. Ηξερε ότι ο Τσίπρας του την είχε στημένη για ν' ανοίξει ξανά ζήτημα Novartis και δίωξης Παπαγγελόπουλου. Αν ήταν εκεί, θα έπρεπε να απαντήσει. Ο Μητσοτάκης, όμως, βλέποντας ότι με τη δίωξη κατά Παπαγγελόπουλου έχει ξεχυθεί ένας βόρβορος, θέλει να κρατήσει τον εαυτό του μακριά απ' αυτόν. Αφήνει τον Γεωργιάδη να κάνει τη βρόμικη δουλειά και τους βουλευτές της ΝΔ να χειριστούν την υπόθεση στην προανακριτική της Βουλής. Ετσι, επέλεξε να μην πάει στη Βουλή και να μιλήσει για το πολυνομοσχέδιο, ώστε να μην είναι αναγκασμένος να απαντήσει στον Τσίπρα. Ολη αυτή τη στάση Μητσοτάκη την λες και στρουθοκαμηλισμό, όμως δεν έχει κάτι καλύτερο να επιλέξει. Ηταν αναγκασμένος να προχωρήσει στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου (πίεζαν Σαμαράς, Γεωργιάδης και σία), όμως επειδή πολύ δύσκολα θα προκύψει παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο του άρθρου 86 του Συντάγματος, προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω, για να έχει το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος.
 
ΥΓ. Ο Κούλης τοποθετήθηκε για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο από το Twitter και το Facebook! Eγραψε ότι «φέρνει το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας στον 21ο αιώνα και στην ψηφιακή εποχή», διότι «ενσωματώνει καλές ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές, αίρει γραφειοκρατικά εμπόδια στις επενδύσεις και ενθαρρύνει την πλήρη απασχόληση».
 
 
 
 
 
 
 
Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019