Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 | 09:23
Medium_img_34170
Η κυβέρνηση ψήφισε τα «επείγοντα» νομοθετικά μέτρα για την αυτοματοποιημένη διαδικασία επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των κολλεγίων και των ξένων πανεπιστημίων, την κατάργηση των τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης, την απελευθέρωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, κι όμως οι φοιτητικές αντιδράσεις -προς μεγάλη λύπη και σαφώς ανησυχία- της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας δε λένε να κωπάσουν.
Πλήρες άρθρο...
Δύσκολοι καιροί για την Κεραμέως και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Τα νομοθετήματά τους που αφορούν στην «πανεπιστημιοποίηση» ουσιαστικά των κολλεγίων αντιμετωπίζουν την αντίσταση του ισχυρού τεχνικού κόσμου, που συσπειρώνεται στις διοικήσεις των Πολυτεχνείων και του ΤΕΕ και κατά τεκμήριο έχει παραδοσιακά ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό και στα βουλευτικά έδρανα.
Πλήρες άρθρο...
Η ιστορία της «βεβήλωσης» των παρελάσεων είναι μακρά. Οι μεγαλύτεροι θυμούνται σίγουρα τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, όταν «βέβηλοι» αποκαλούνταν οι αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που απαιτούσαν να παρελάσουν στις 28 του Οκτώβρη. Επιστρατεύονταν τότε η μπατσαρία, η οποία ουκ ολίγες φορές άνοιξε
Πλήρες άρθρο...
Η φέρουσα βαρύγδουπους πανεπιστημιακούς τίτλους και παθιασμένη με την «αριστεία»  υπουργός Παιδείας έγινε καταγέλαστη με το μήνυμα που απέστειλε στα σχολεία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Δείγματα μας είχε δώσει προηγουμένως με το κάλεσμα προς τους ιεροδιδασκάλους να παρέμβουν δραστήρια στα της Παιδείας και με τη δήλωση ότι το μάθημα της ιστορίας δεν πρέπει να έχει κοινωνιολογικό χαρακτήρα αλλά οφείλει να ενισχύει την εθνική συνείδηση!   Αναφέρει στο μήνυμά της η Ν.
Πλήρες άρθρο...