Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 00:13
Medium_img_34160
Παρά την ηλικία και τα κιλά του, ο Πινιέρα αποδεικνύεται εξαιρετικός ακροβάτης, κάνοντας τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα. Χωρίς αξιοσημείωτο αποτέλεσμα παρόλα αυτά.   Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των χιλιανών δυνάμεων καταστολής συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
Πλήρες άρθρο...
Ξεπέρασαν τους 250 οι νεκροί και τους οκτώ χιλιάδες  οι τραυματίες(!) στις βίαιες διαδηλώσεις που συνεχίζουν να μαίνονται από τις αρχές του μήνα στο Ιράκ. Η απομάκρυνση ενός δημοφιλή στρατηγού, που διακρίθηκε στις μάχες κατά του ISIS, φέρεται να ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα ενός αντικυβερνητικού κινήματος που γρήγορα αγκαλιάστηκε από τη νεολαία (φοιτητική και μαθητική) και απέκτησε βίαια χαρακτηριστικά.
Πλήρες άρθρο...
Εκλογές στις 12 Δεκέμβρη πρόκειται να διεξαχθούν στη Βρετανία. Πράγμα αναμενόμενο μετά από μία ακόμα τρίμηνη παράταση που έδωσε η Κομισιόν για την πραγματοποίηση του Brexit. Αφού οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Τζόνσον να προηγείται των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν με δώδεκα έως δεκαπέντε μονάδες διαφορά, ήταν επόμενο να ζητήσει εκλογές, που πολύ πιθανό να τις κερδίσει, αφού έχει παίξει το χαρτί του «σκληρού διαπραγματευτή» με τις Βρυξέλλες.
Πλήρες άρθρο...
 «Ψες βράδυ ήταν ένα σπουδαίο βράδυ για τις ΗΠΑ και για τον Κόσμο. Ενας κτηνώδης δολοφόνος, που είχε προκαλέσει τόσο πόνο και θάνατο, εξολοθρεύτηκε βίαια – δε θα βλάψει ποτέ ξανά κανέναν αθώο άντρα, γυναίκα ή παιδί. Πέθανε σαν σκυλί. Πέθανε σαν δειλός. Ο κόσμος είναι τώρα πολύ πιο ασφαλής.
Πλήρες άρθρο...
Σχεδόν πανηγυρική ήταν η ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου: τα τελικά επίσημα αποτελέσματα για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές του περασμένου Μάη δείχνουν συμμετοχή ρεκόρ από το 1994. Και πού έφτασε η συμμετοχή για να δικαιολογούνται οι πανηγυρισμοί; Μόλις που ξεπέρασε το 50%.
Πλήρες άρθρο...
Η εξάπλωση των διαδηλώσεων και οι εμφυλιοπολεμικές σκηνές με νέους να ξηλώνουν τις τέντες των διαδηλωτών, ανάγκασαν τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι να παραιτηθεί, μετά από 13 μέρες μαζικών διαδηλώσεων, προκαλώντας εκδηλώσεις ενθουσιασμού σε πολλούς διαδηλωτές.
Πλήρες άρθρο...
Δέκα μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές της 20ης Οκτώβρη στην Βολιβία και το εκλογικό αποτέλεσμα που δίνει οριακά την πλειοψηφία στον Εβο Μοράλες για μια 4η θητεία δεν έχει γίνει ακόμα καθολικά αποδεκτό, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης έχουν στήσει μπλόκα στους δρόμους της πρωτεύουσας Λα Πας, ζητώντας επανάληψη των εκλογών και κάνοντας λόγο για νόθευση των αποτελεσμάτων από το μηχανισμό του Μοράλες.
Πλήρες άρθρο...
Αυτή τη φορά οι παγωμένοι μετανάστες που βρέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο ήταν λιγότεροι (οχτώ έναντι 39) και δεν είχαν πεθάνει. Ετσι, η είδηση πέρασε στα ψιλά σε σχέση με το θόρυβο που προκλήθηκε όταν βρέθηκαν οι 39 νεκροί στο Εσεξ.   Οι οχτώ παγωμένοι μετανάστες βρέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο μετά από συνοριακό έλεγχο στο λιμάνι του Καλαί.
Πλήρες άρθρο...
Τα δίδυμα Ολαφ Σολτς (υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» της Μέρκελ) - Κλάρα Γκάιβιτς (βουλευτίνα στο Βραδεμβούργο) και Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς (πρώην υπουργός Οικονομικών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, γνωστός σ' εμάς από την περιβόητη «λίστα Μπόργιανς) - Σάσκια Εσκεν (βουλευτίνα στην Ομοσπονδιακή Βουλή) θα διεκδικήσουν σε δεύτερο γύρο την ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD).
Πλήρες άρθρο...