Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 08:13

ΠολιτικήPointer

Καθείς με τους νταβατζήδες του

Μέγα πολιτικό θέμα πήγαν να δημιουργήσουν οι συριζαίοι απ' αφορμή τις διαπραγματεύσεις του Μαρινάκη (Alter Ego) με τις τράπεζες προκειμένου να του πουλήσουν το μερίδιό τους στη Nova (που έχει τα γνωστά συνδρομητικά κανάλια και τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της Forthnet). Κατέθεσαν επερώτηση (44 βουλευτές!), στη συζήτηση της οποίας ο Παππάς ήταν το πρώτο βιολί και ο Τζανακόπουλος η πρώτη βιόλα. Το ρεζουμέ από τη φλυαρία των συριζαίων ήταν ότι «εξελίσσεται μια διαδικασία την οποία η Κυβέρνηση φαίνεται να παρακολουθεί ως παθητικός θεατής», γιατί ο Μαρινάκης θα καταστεί παντοκράτορας, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό (sic !), ενώ οι πληροφορίες λένε ότι οι τράπεζες, που «έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων», θα κουρέψουν τα δάνεια της Nova κατά 85%. Τους έπιασε και ο πόνος επειδή ο Μαρινάκης, ως ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Nova πια, θα ελέγχει τα ταμεία άλλων ομάδων, οι οποίες θα κρέμονται από τα συμβόλαια της Nova. Κατήγγειλαν ότι η εκπαραθύρωση της Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έγινε για να διευκολυνθούν τα σχέδια του Μαρινάκη και πρότειναν στην κυβέρνηση να βάλει την ΕΡΤ να αγοράσει τη Nova, δεδομένου ότι έχει 200 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό που κάθονται.

Από κυβερνητικής πλευράς απάντησαν δύο υφυπουργοί (το Μαξίμου δηλαδή). Ο Παπαθανάσης του Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Πέτσας. Και το 'παιξαν Πόντιοι Πιλάτοι: αν και όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση Μαρινάκη-τραπεζών θα επιληφθούν η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και μείς «σεβόμαστε απόλυτα τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν θα μπούμε ποτέ στα χωράφια καμίας Ανεξάρτητης Αρχής», «δεν είναι στο DNA μας, δεν υφίσταται στον κώδικα αξιών μας η χειραγώγηση των Ανεξάρτητων Αρχών» (δακρύσαμε!). Υποστήριξαν ακόμα ότι πρόκειται «για μία επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ εταιρειών ιδιωτικών συμφερόντων που κανένας δεν ξέρει την εξέλιξή της και που κανένας δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα το ακριβές περιεχόμενό της». Κι όταν η κουβέντα χόντρηνε (από τους συριζαίους), οι δεξιοί θυμήθηκαν τα «βοσκοτόπια» του Καλογρίτσα, τα φράγκα που «μοίραζε» στις ΠΑΕ ο ΣΥΡΙΖΑ δυο μέρες πριν από τις εκλογές και που η νέα διοίκηση της ΕΡΤ τα έριξε στο ένα τέταρτο και «έτσι εξοικονομήθηκαν για τους φορολογούμενους 13,1 εκατομμύρια ευρώ έναντι του αρχικού συμβολαίου και 35,1 εκατομμύρια ευρώ έναντι των προεκλογικών υποσχέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης».

Παρά την πίεση των συριζαίων, πολιτική θέση δεν πήραν οι υφυπουργοί του Κούλη. Δηλαδή, να τοποθετηθούν στο ζήτημα της συγκέντρωσης κάθε είδους Μέσων στα χέρια του Μαρινάκη. Κορόιδα είναι; Αυτούς στηρίζει ο Μαρινάκης τώρα, τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζε παλιότερα, όταν δεν είχε καμιά σπουδαία μιντιακή δύναμη (προτού αγοράσει τον ΔΟΛ και διεκδικήσει άδεια καναλιού). Ούτε στην πρόταση να αγοράσει η ΕΡΤ τη Nova απαντούσαν οι δεξιοί. Οπως δεν απάντησαν οι συριζαίοι, όταν ο Συντυχάκης του Περισσού τους θύμισε ότι επί των ημερών τους ο Σκλαβενίτης αγόρασε τον Μαρινόπουλο με κούρεμα δανείων από τις ανακεφαλαιοποιημένες (με χρήματα του ελληνικού λαού) τράπεζες, ότι οι ίδιοι ψήφισαν νόμο για να σβήσουν χρέη του Σαββίδη και χάρισαν 20 εκατομμύρια από την Περιφέρεια στον Μελισσανίδη.
Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019