Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 07:51

ΠολιτικήPointer

Ο νόμος της μαφίας, όχι της ζούγκλας

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ο ελβετός διαιτητής Στέφαν Κλόσνερ έγραψε τα εξής στο φύλλο αγώνα:

«Με τη λήξη του ημιχρόνου και καθώς κατευθυνόμουν στα αποδυτήρια της διαιτητικής ομάδας μου έδειξα κίτρινη κάρτα στο δηλωθέντα στο φύλλο αγώνα εκπροσώπου της γηπεδούχου ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ κύριο Δημητριάδη Βασίλειο διότι διαμαρτυρόμενος μου φώναζε “Δώσε και σε μας κανένα φάουλ, τι είναι αυτά που κάνεις;“. Καθώς πλησίαζα στα αποδυτήριά μας οι κύριοι Μελισσανίδης Δημήτριος και Παπαδόπουλος Ιωάννης με περίμεναν έξω από αυτά και άρχισαν να μου διαμαρτύρονται έντονα φωνάζοντάς μου “Δώσε και σε εμάς κανένα φάουλ. Τα δίνεις όλα στον ΠΑΟΚ“. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής υπήρχαν 3 αστυνομικοί οι οποίοι καθόντουσαν πίσω από αυτούς τους δύο κυρίους και όχι ανάμεσά μας προστατεύοντάς μας. Μετά από αυτό μπήκαμε στα αποδυτήρια και οι δύο αναφερθέντες με ονοματεπώνυμο κύριοι μας ακολούθησαν και μπήκαν στα αποδυτήρια και συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν προσπάθησε να τους σταματήσει να εισέλθουν. Αφού μπήκα στα αποδυτήρια έκατσα στον καναπέ και οι 2 κύριοι στεκόντουσαν από πάνω μου και συνέχισαν να διαμαρτύρονται έντονα. Κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος ο 4ος διαιτητής προσπάθησε να μπει ανάμεσά μας για να με προστατεύσει και η προσπάθειά του διήρκησε παραπάνω από 1 λεπτό. Κανένας αστυνομικός δεν προσπάθησε να μπει για να μας βοηθήσει. Μετά τη λήξη του αγώνα εισήλθαν στα αποδυτήριά μας οι κύριοι Δημητριάδης Βασίλειος και Παπαδόπουλος Ιωάννης ζητώντας μας πολύ ευγενικά συγγνώμη και δείχνοντας μεταμέλεια».

Δε θ' ασχοληθούμε με τον σκυλοκαυγά των δύο ΠΑΕ, που ακολούθησε. Με την εταιρία του Σαββίδη να κάνει λόγο για «τριτοκοσμικά γεγονότα» και «προνομιακή ασυλία που απολαμβάνουν συγκεκριμένοι παράγοντες κατά την επιχείρηση άσκησης πίεσης στους διαιτητές» και την εταιρία του Μελισσανίδη να μιλά για… «κόσμια διαμαρτυρία σε έναν διαιτητή και διατύπωση παραπόνων» και να αντιγυρίζει τις κατηγορίες υπαινισσόμενη το «ντου» του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με το κουμπούρι στη ζώνη. Σημειώνουμε μόνο πως ο Μελισσανίδης και ο άνθρωπός του κλήθηκαν σε απολογία με την ιδιότητα του «αξιωματούχου»! Ναι, εν έτει 2019, σε έγγραφο εισαγγελικού χαρακτήρα, δύο πολίτες που βρίσκονται υπό κατηγορία, χαρακτηρίζονται ως «αξιωματούχοι» (όρος που δε σημαίνει απολύτως τίποτα) ενώ δεν έχουν καμιά επίσημη ιδιότητα (μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αρκετή για να μας δείξει ότι Μελισσανίδης και Παπαδόπουλος δεν είναι ούτε μέλη του ΔΣ ούτε στελέχη του αγωνιστικού ή του διοικητικού τομέα). Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τις εξέδρες των θεατών. Ποιος να τους σταματήσει, όμως; Τα κακόμοιρα μπατσάκια; Οταν βλέπουν τον Μελισσανίδη να συναγελάζεται με υπουργούς και να καλείται σε κάθε σχετική με το ποδόσφαιρο σύσκεψη, σιγά μην τολμήσει ο μπατσάκος να του πει «πού πάτε, κύριε, δεν έχετε δικαίωμα να βρίσκεστε εδώ».

Πάμε παρακάτω. Το βράδυ της ίδιας μέρας, μετά το ματς, χούλιγκαν συγκρούστηκαν δύο φορές με μπάτσους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τη δεύτερη φορά οι μπάτσοι πήγαν να πάρουν τη ρεβάνς για το ξύλο που έφαγαν λιγοστοί συνάδελφοί τους όταν πήγαν να ελέγξουν χουλιγκάνους. Τις έφαγαν και πάλι, στο κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας αυτή τη φορά. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, έξι μπάτσοι πήγαν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, ενώ ένας απ' αυτούς είχε δεχτεί μαχαιριά. Μαγαζάτορες κλαίνε τραπέζια, καρέκλες και τα απλήρωτα σουβλάκια! Οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας πήραν μια μικρή γεύση για το τι θα γίνεται όταν λειτουργήσει το γήπεδο. Γιατί όμως το περιστατικό κρατήθηκε «χαμηλά» απ' όλες τις πλευρές; Γιατί, ας πούμε, η εταιρία του Μελισσανίδη δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση για να διαχωριστεί από τους χούλιγκαν, όπως το συνηθίζει; Η συνέχεια στα επόμενα επεισόδια (που θα γίνουν σύντομα).
Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019