Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 07:46

ΠολιτικήPointer

Εκανε κι η μύγα κώλο…

Το διαβάσαμε κι αυτό: το ΚΙΝΑΛ έχει, λέει, καλύτερη δυναμική από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι έχει 125.000 μέλη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 30.000! Τα παπαγαλάκια της Φώφης διαθέτουν το ίδιο απόθεμα φαιάς ουσίας με την αρχηγό τους.

Αμ’ το άλλο; Η συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ πήγε πολύ καλά, διότι όλες οι πλευρές στήριξαν την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ, ενώ κανένας δεν αμφισβήτησε τη Φώφη! Ετσι, το ΚΙΝΑΛ μπορεί απερίσπαστο να εξαπολύσει… οργανωμένη αντεπίθεση, η οποία θα κορυφωθεί στη συνδιάσκεψη του Νοέμβρη, που από μόνη της θα αποτελέσει πολιτικό γεγονός, δείχνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν κατατρύχεται από εσωτερικές έριδες αλλά σχεδιάζει απερίσπαστο την ατζέντα της επόμενης τετραετίας!

Με τους Χρηστίδηδες και τους Χριστοδουλάκηδες σε ρόλους Ηρακλέων της αδάμαστης Φώφης τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον. Ο Τσίπρας μαζεύει όλο το «χαρτί», ο Κούλης έχει ρίξει δίχτυα σε ό,τι δεν πάει στον Τσίπρα και η Φώφη με τους φλώρους της φαντασιώνονται οργανωμένες αντεπιθέσεις και πολιτικά γεγονότα που θα συνταράξουν τη χώρα!

Πώς το έλεγαν το ανέκδοτο στο «Μίσος» του Κασοβίτς; Πέφτει ένας από τον εικοστό όροφο και σε κάθε όροφο που περνάει κατά την πτώση του μονολογεί: «Ως εδώ καλά πάμε»… Αφού σήμερα δεν αμφισβητούν τη Φώφη, όλα πάνε πρίμα. H σκέψη ότι κανένας δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει σήμερα το «μηδέν», γιατί ακόμα τα πολιτικά πράγματα είναι ρευστά και δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί, ούτε που τους περνάει από το μυαλό. Ούτε η σκέψη ότι κανένας δε δίνει δεκάρα τσακιστή για το ΚΙΝΑΛ (ούτε για το ΠΑΣΟΚ, πέραν του Πολ του Γερουλάνου).

Ακόμα κι εκείνοι που λένε την ατάκα «δεν πρέπει να γίνουμε ΚΚΕ του Κέντρου», δεν την πιστεύουν. Γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να γίνουν ούτε αυτό. Ο Περισσός καλύπτει έναν συγκεκριμένο χώρο στο αστικό πολιτικό φάσμα, ενώ το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ υπερκαλύπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στ' αριστερά του και τη ΝΔ στα δεξιά του. Αν είναι να βρουν αναλογίες με άλλα κόμματα, θα έπρεπε να μιλάνε για «Ενωση Κέντρου του 2019». Η ΕΚ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση το 1974, τρίτο κόμμα το 1977, ενώ το 1981 απλώς δεν υπήρχε. Τους βουλευτές της τους είχε κάνει μεταγραφή στη ΝΔ ο Καραμανλής, ενώ οι ψηφοφόροι της είχαν αποδημήσει στο ΠΑΣΟΚ.

Μπαταχτσήδες

Για να καταλάβετε για τι ποιότητας πολιτικό «σταφ» μιλάμε, συνεντευξιάζεται ο γραμματέας Χριστοδουλάκης σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης και βγάζει από την κωλότσεπη το έσχατο επιχείρημα: «Πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα αφήγημα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν άπτεται μόνο πολιτικής ανάλυσης, αλλά και πολλών άλλων αναλύσεων». Δηλαδή; Το οικονομικό, φυσικά. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ που δεν πρέπει να πληρωθούν. Γιατί όμως δεν μετονομάζονται σε «Νέο ΠΑΣΟΚ» (κατά το «Νέος Πανιώνιος», για να θυμηθούμε τους πρώτους διδάξαντες την αλλαγή ΑΦΜ). «Σε καμία περίπτωση δεν γίναμε ΚΙΝΑΛ επειδή δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ», λέει ο Χριστοδουλάκης. Κι αμέσως συμπληρώνει: «Επειδή όμως δεν είμαστε μπαταχτσήδες και επειδή αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την έννοια της αξιοπιστίας απέναντι στην κοινωνική μας βάση, λέμε ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ»!

Τι καταλαβαίνετε εσείς; Οτι άμα το γυρίσουν σε ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να πληρώνουν τα χρέη, συμψηφίζοντάς τα με την κρατική επιχορήγηση. Ενώ ως ΚΙΝΑΛ δεν πληρώνουν μία. Αυτή όμως δεν είναι η λογική του μπαταχτσή, του φεσαδόρου; Ακριβώς αυτή. Μηχανεύεται τρόπους για να μην πληρώσει τα χρέη του. Το ότι αυτό θα γινόταν και επίσημη πολιτική κόμματος που -όπως λέει ο Χριστοδουλάκης «έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής», κανένας δεν το φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια.


Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019