Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 07:53

ΟικονομίαPointer

Διεκπεραιώσεις (1)

Στις 18 Σεπτέμβρη, ο υπουργός Μπουμπούκος συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας Ερνστ Ράιχελ. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στα μεγάλα επενδυτικά σχέδια, που τάχα συμφώνησαν ο Μητσοτάκης με τη Μέρκελ και τα οποία υποτίθεται ότι ανέλαβε να προωθήσει ο ίδιος πηγαίνοντας ακόμα και στη Γερμανία. Εκανε μια τυπική δήλωση, γεμάτη αοριστολογία: «Με πολλή χαρά δέχθηκα σήμερα τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα. Η Γερμανία έχει αποδειχθεί αληθινή φίλη της χώρας μας και θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το 2020. Συζητήσαμε λοιπόν πως θα οργανώσουμε καλύτερα τη συνεργασία μας έτσι ώστε με εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς να προωθήσουμε περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πλαίσιο της φιλίας των δύο λαών».

Ο Ράιχελ, όμως, δεν έμεινε στην αοριστολογία, αλλά έγινε πιο συγκεκριμένος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα σήμερα την πρώτη επίσημη συνάντησή μου με τον Υπουργό, κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Εξετάσαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων καθώς και τη συνεργασία νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες από τις δύο χώρες, που μπορεί να αποδειχθεί αμοιβαία επωφελής». Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: για ποιες ιδιωτικοποιήσεις ενδιαφέρονται τα γερμανικά μονοπώλια και έστειλαν τον πρέσβη ως εκπρόσωπό τους;

ΥΓ. Την επομένη, ο Ράιχελ ξαναπήγε στου Μπουμπούκου, συνοδεύοντας τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (διάδοχος του Φούχτελ, για να συνεννοούμαστε) Νόρμπερτ Μπάρτλε και δύο γερμανούς βουλευτές. Ο Μπουμπούκος το 'ριξε και πάλι στην αοριστολογία. Ο Μπάρτλε, αν και μίλησε αόριστα, άφησε να εννοηθεί ότι συζήτησαν για δουλειές: «Συζητήσαμε για τις δυνατότητες που διανοίγονται στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας. Είμαι πεπεισμένος ότι τα νέα σήματα που εκπέμπει η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Γερμανία θα αποδειχθούν καλή βάση για να προωθήσουμε τη συνεργασία μας με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».
Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019