Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 08:49
Τον (κάθε άλλο παρά μακρινό) Ιούνη του 2005, το ΤΕΕ οργάνωσε διημερίδα με θέμα «Λιγνίτης και φυσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή της χώρας». Μολονότι η εισήγηση αποδεχόταν την πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της παραγωγής ηλεκτρενέργειας και τη χρήση φυσικού αερίου, τόνιζε ότι «η Εθνική Ενεργειακή Πολιτική επιβάλλει την κατά προτεραιότητα συνέχιση στην αξιοποίηση των εγχώριων ορυκτών ενεργειακών πόρων».
Πλήρες άρθρο...
Στις 18 Σεπτέμβρη, ο υπουργός Μπουμπούκος συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη της Γερμανίας Ερνστ Ράιχελ. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στα μεγάλα επενδυτικά σχέδια, που τάχα συμφώνησαν ο Μητσοτάκης με τη Μέρκελ και τα οποία υποτίθεται ότι ανέλαβε να προωθήσει ο ίδιος πηγαίνοντας ακόμα και στη Γερμανία.
Πλήρες άρθρο...
Πότε μια καπιταλιστική επιχείρηση απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία ενός υπουργείου; Οταν τα πράγματα δεν είναι και τόσο νόμιμα και οι μπίζνες της κολλάνε στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. 'Η όταν δεν έχει φτάσει ακόμα στους υπηρεσιακούς παράγοντες και προσπαθεί να λύσει το θέμα «εκ των προτέρων», με κυβερνητικές πλάτες.
Πλήρες άρθρο...