Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 09:43
Μέσα στο 2019 τα επιτόκια των δεκαετών κρατικών ομολόγων (δηλαδή των ομολόγων που λήγουν μετά από δέκα χρόνια) έπεσαν πιο κάτω από τα επιτόκια των τρίμηνων. Στις ΗΠΑ η διαφορά αυτή άρχισε να μεγαλώνει από τον περασμένο Μάη για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον Αύγουστο.
Πλήρες άρθρο...
Συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή οι διαδηλώσεις ενάντια στον Σίσι, αυξάνοντας την ανησυχία της αιγυπτιακής χούντας που βλέπει ότι παρά τη βάρβαρη καταστολή που εφαρμόζει ενάντια στους διαδηλωτές, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, ενώ η προοπτική μαζικοποίησής τους ενισχύεται καθώς ο αιγυπτιακός λαός «βράζει» ενάντια στο καθεστώς.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

70 χρόνια «Λαϊκή Δημοκρατία Κίνας»

70 χρόνια ψευτιά και απάτη!

Με μπόλικα σφυροδρέπανα, κόκκινες σημαίες, εντυπωσιακούς σχηματισμούς, άρματα που θα ζήλευε κάθε καρναβάλι αλλά και οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη ο εορτασμός για τα 70 χρόνια από την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τον Μάο Τσε Τουνγκ.
Πλήρες άρθρο...
ΛΙΒΑΝΟΣ Σε αποκλεισμό των κεντρικών δρόμων της Βηρυτού προχώρησαν χιλιάδες διαδηλωτές την περασμένη Κυριακή στο Λίβανο. Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν και στην Τρίπολη, με διαδηλωτές να καίνε φωτογραφίες του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι (γιος του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος στις περσινές εκλογές, με την τεράστια αποχή, έχασε πολλές ψήφους).
Πλήρες άρθρο...
Χωρίς θεαματικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το παρασκηνιακό νταραβέρι για το Κυπριακό στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο γενικός γραμματέας Γκουτέρες συναντήθηκε διαδοχικά με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί, άκουσε την κάθε πλευρά να καταγγέλλει την άλλη για σαμποτάρισμα των διαπραγματεύσεων.
Πλήρες άρθρο...