Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 12:20

ΔιεθνήPointer

Διάσκεψη ΟΗΕ για το κλίμα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Πριν από πέντε ακριβώς χρόνια (27/9/2014), από αυτές εδώ τις στήλες (βλ. http://www.eksegersi.gr/issue/791/Διεθνή/22331.Τα-ψεύτικα-τα-λόγια-τα-μεγάλα) γράφαμε τα εξής για την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που είχε γίνει τότε στη Νέα Υόρκη: «Γιατί η 23η Σεπτέμβρη ήταν μία “ιστ
Πλήρες άρθρο...
Δεκάδες αυθόρμητες διαδηλώσεις ενάντια στη χούντα του Σίσι έγιναν από την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη στις μεγαλύτερες πόλεις της Αιγύπτου. Ηταν οι πρώτες μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας του αιγυπτιακού λαού, μετά από το πραξικόπημα του στρατού το 2013, που ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι.
Πλήρες άρθρο...
Η πρόεδρος του Κογκρέσου Νάνσι Πελόζι, που μέχρι πρότινος αρνούνταν να ακούσει βουλευτές των Δημοκρατικών που της ζητούσαν να ξεκινήσει διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου Τραμπ, πάτησε τελικά το κουμπί για το περιβόητο impeachment. Ο Τραμπ είναι πλέον κατηγορούμενος για «προδοσία έναντι του προεδρικο
Πλήρες άρθρο...
Οταν δε σου βγαίνει η δουλειά στο παρασκήνιο, κάνεις σόου στις κάμερες. Αυτό αποδεικνύει η διπλωματικά «άκομψη»  ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη, που πέτυχε τυχαία τον ομόλογό του της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σ' ένα διάδρομο έξω από το μεγάλο αμφιθέατρο του ΟΗΕ και του την «έπεσε» φραστικά, για να τον δουν οι παρεπιδημούντες δημοσιογράφοι και να τον απαθανατίσουν οι φωτογράφοι.
Πλήρες άρθρο...
Η κανονιά που έριξε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας η Thomas Cook, η αρχαιότερη τουριστική εταιρία στον κόσμο (με 178 χρόνια ιστορίας), προκάλεσε διεθνή σάλο, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο ασταθής και αναιμική είναι η «παγκόσμια ανάκαμψη».
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η τοπική κυβέρνηση να απέσυρε το επίμαχο νομοσχέδιο, που προέβλεπε την έκδοση στην κινέζικη ενδοχώρα των υπόπτων που θα συλλαμβάνονταν στο Χονκγ Κονγκ, όμως οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για 17η εβδομάδα, ακόμα πιο βίαιες! Ο αντιπρόεδρος της Κινέζικης Ενωσης Σπουδών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, Λάο Σιου Κάι, περιμένει τη σταδιακή εκτόνωση της κατάστασης.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να κατέγραψε μια ακόμα ήττα, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απόφαση για κλείσιμο της Βουλής, μπορεί να αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον-άρον τη Νέα Υόρκη και να επιστρέψει στο Λονδίνο για την εσπευσμένη επανέναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, όμως όπως ο βρεγμένος δε φοβάται τη Βουλή, έτσι και ο κλόουν Μπόρις δε φοβάται τις θεσμικές ήττες.
Πλήρες άρθρο...