Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 10:56

ΟικονομίαPointer

Περί μείωσης των «πρωτογενών πλεονασμάτων»

Ενα προκλητικό καλαμπούρι

Οι συριζαίοι νομίζουν ότι βρήκαν πεδίο για να ασκήσουν αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και να της κόψουν τη φόρα. Εμείς είχαμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τη μείωση των «πρωτογενών πλεονασμάτων» στο 2,5%, το οποίο ο Μητσοτάκης εγκατέλειψε, λένε.
Πλήρες άρθρο...
«Το είπαμε, το κάναμε» πανηγύρισαν, για λογαριασμό του Μητσοτάκη, οι υπάλληλοι που χειρίζονται το πρωθυπουργικό  Τwitter. Ο Σταϊκούρας υπέβαλε και επίσημα αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, με τον Τσακαλώτο να εκφράζει τη συμφωνία του γι' αυτή την κίνηση.
Πλήρες άρθρο...
«Λόγω της μεγάλης συμμετοχής η πλατφόρμα εξακολουθεί να αποκρίνεται με καθυστέρηση και χρειάζεται υπομονή από τους χρήστες. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα είχε διαβεβαιώσει εγγράφως στις 12/9 για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος και θα εργαστεί όλη τη νύχτα για να βελτιώσει τη ταχύτητα και τη λειτουργικότητα του συστήματος».
Πλήρες άρθρο...
Οπως μας ενημέρωσαν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΥΠΕΝ και το ΥΠΑΝ, τα δύο υπουργεία «παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά πετρελαίου και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας λόγω της πορείας των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού».
Πλήρες άρθρο...
«Ο Λένιν (σε μια από τις πιο ατυχείς διατυπώσεις του) έβλεπε το μέλλον με όρους ηλεκτροδότησης και Σοβιέτ», έγραψε ο Τσακαλώτος (με τη μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του) σε άρθρο του στη «Ναυτεμπορική». Δεν ξέρει, άραγε ο Τσακαλώτος τι ακριβώς είπε και κυρίως τι περιέγραφε με απλό τρόπο ο Λένιν; Τότε είναι εντελώς αμόρφωτος.
Πλήρες άρθρο...