Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 | 03:15

ΠολιτικήPointer

Δικό της μαγαζί κι όποιου αρέσει

Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε η Γεννηματά και έδωσε συνέντευξη-ποταμό στο «Καρφί» (καμιά από τις μεγάλες αστικές φυλλάδες δεν της διαθέτει τόσο χώρο). Η δεύτερη κιόλας ερώτηση έβγαλε είδηση. Ρώτησε ο δημοσιογράφος: «Εχετε εξαγγείλει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Θα εκλέξει ηγεσία και νέα όργανα ή θα έχει μόνο ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα;».
 
Τι απάντησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ; Οτι δεν έχει σκοπό να κάνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. «Ολα τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω στη λειτουργία τους και δρουν πολιτικά και οργανωτικά μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μέσα από το κίνημα αλλαγής και πρωταγωνιστεί στην καθιέρωση και στην άνοδο του καινούργιου. Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ», απάντησε. Και συνέχισε αερολογώντας, χωρίς να απαντήσει αν θα γίνει το (αποφασισμένο) συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πότε θα γίνει και τι περιεχόμενο θα έχει. Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος: «Εχω ισχυρή την πεποίθηση ότι αυτούς τους δρόμους που ακολουθούμε θα επέλεγε ο ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο της νέας εποχής»! Η Φώφη επικοινωνεί μεταφυσικά με τον Ανδρέα και είναι η εκπρόσωπός του στη γη, με τον ίδιο τρόπο που οι δεσποτάδες είναι οι εκπρόσωποι του θεού.
 
Τα υπόλοιπα ήταν… γνήσια Φώφη. Αντιμετωπίζει, είπε, παγίδες και ενέδρες από εχθρούς και φίλους, αλλά δεν κωλώνει, γιατί γεμίζει τις μπαταρίες της κατά την επαφή της με το λαό που τη λατρεύει και την προσφωνεί με το μικρό της όνομα! Το μήνυμα στους πασόκους είναι σαφές: αυτό το μαγαζί είναι δικό μου κι όποιος θέλει ας δοκιμάσει να μου το πάρει. Τους παπανδρεϊκούς μάλλον δεν τους φοβάται, η γερουσία δεν έχει τα κουράγια να τη ρίξει, ενώ τον Ανδρουλάκη τον έχει βυσματωμένο. Εχει τα κλειδιά και τις σφραγίδες, έχει φτιάξει την «αυλή» της και μετράει τα «κουκιά» της. Οπότε, κάθε πασόκος καλείται να επιλέξει: στην «αυλή» της Φώφης ή στον ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο νέο ξεκίνημα;
 
ΥΓ. «Το ΠΑΣΟΚ θέλει δουλειά για να γίνει και πάλι δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα», δήλωσε ο Γερουλάνος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. «Είναι μια μάχη, αυτό που κάνω, για την ψυχή της κεντροαριστεράς», είπε σε άλλο σημείο. Ε, από κάτι τέτοιους δεν κινδυνεύει η Φώφη. Το πολύ ο… ευγενής Πολ να ετοιμάζει τη μετάβασή του στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να μην είναι «δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα».
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019