Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 22:19
Είναι αγωνιώδης η προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως ένας πρωθυπουργός διαφορετικός απ’ όλους τους προηγούμενους. Ως τεχνοκράτης πρωθυπουργός, κάτι σαν CEO πολυεθνικού μονοπωλίου, που έχει βάλει τους υπουργούς σε θέσεις μάνατζερ, αναθέτοντάς τους μετρήσιμα καθήκοντα και αποφασισμένος να τους κρίνει μόνο ως προς την αποτελεσματικότητά τους στο πιάσιμο των στόχων που τους ανέθεσε.
Πλήρες άρθρο...
Ο Μητσοτάκης εξέφρασε «ειλικρινές ενδιαφέρον» για τους εργαζόμενους που εργάζονται πλήρες ωράριο, αλλά οι εργοδότες τους ασφαλίζουν για μερική απασχόληση, πληρώνοντάς τους μαύρα. «Μπορεί ενδεχομένως για κάποιο νέο παιδί αυτό να ακούγεται και καλό με την έννοια ότι θα πάρει κάποια λεφτά στο χέρι, αλλά στην ουσία πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται και είναι μια έκφραση εργοδοτικής ασυδοσίας», είπε.
Πλήρες άρθρο...
«Πρόθεσή μας είναι να αλλάξουμε το συνδικαλιστικό νόμο», είπε ο Μητσοτάκης. Γιατί «ο 1264 είναι ένας νόμος ο οποίος έρχεται από το παρελθόν και χρειάζεται αναθεώρηση. Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο λέμε ξεκάθαρα είναι ότι θέλουμε να βάλουμε τέλος στα σωματεία-σφραγίδα και να αποφασίζει η πραγματική πλειοψηφία των εργαζομένων για την απεργία και όχι οι λίγοι για πολλούς.
Πλήρες άρθρο...
Η ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ολοκλήρωσε τις επαφές της στην Κύπρο χωρίς να γίνει σαφές αν οι Αναστασιάδης και Ακιντζί κατέληξαν σε συμφωνία για τους «όρους αναφοράς» βάσει των οποίων μπορεί να διεξαχθεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων.
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη Τετάρτη, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πέντε νεοναζιστών που κατηγορούνται για την απροκάλυπτη δολοφονική επίθεση ενάντια στους αιγύπτιους ψαράδες, η οποία –για λόγους πέραν της θέλησης των νεοναζιστών της ΧΑ- δεν άφησε πίσω της έναν ακόμα νεκρό, πριν από την άγρια δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
Πλήρες άρθρο...
Την ώρα που οι συριζαίοι ψάχνονταν να βρουν πώς θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, ο Τσίπρας απολάμβανε τις ανέσεις της υπεροπολυτελούς Villa d' Este στις όχθες της μαγευτικής λίμνης του Κόμο, καλεσμένος του «σκοτεινού» Ιδρύματος Ambrozetti, που εδώ και χρόνια προσπαθεί να δώσει μια αίγλη στα στελέχη του ιταλικού αστικού πολιτικού κατεστημένου, που δε χαίρουν και της υψηλότερης εκτίμησης  μεταξύ του ευρωπαϊκού αστικού πολιτικού κατεστημένου.
Πλήρες άρθρο...
Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τις Πρέσπες, ενώ οι μπάτσοι φρόντισαν να προσαγάγουν καμιά τριανταριά εθνικοφασίστες που ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν, ώστε να μην καταφέρουν ούτε φωτογραφία να βγάλουν σε δρόμο κοντά στο Βελλίδειο.
Πλήρες άρθρο...
Το ΣτΕ έχει φροντίσει να προστατεύσει το ελληνικό κράτος από την πληρωμή αναδρομικών σε δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους, μετά τη βιομηχανία προσφυγών που έστησαν από κοινού συνδικαλιστική γραφειοκρατία και μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Παρά ταύτα, υφέρπει ακόμα μια φιλολογία ότι κάποια αναδρομικά στους συνταξιούχους μπορεί να δοθούν.
Πλήρες άρθρο...
Με μια θεαματική κίνηση από το βήμα της ΔΕΘ, ο Μητσοτάκης άδειασε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, πρόωρες εκλογές, οι οποίες φυσικά θα γίνουν σε πολιτικό χρόνο που θα ευνοούν τη ΝΔ, ώστε να βγει ενισχυμένη από τη διαδικασία των διπλών εκλογών (οι πρώτες με την απλή αναλογική που έχει θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δεύτερες με την ενισχυμένη αναλογική που θα επαναφέρει η ΝΔ).
Πλήρες άρθρο...
Προτού καλά-καλά ανακοινώσει τη σύνθεση της Επιτροπής της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είχε σπεύσει με ανάρτησή του στο Ιντερνετ  να πανηγυρίσει: «Είμαι ενθουσιασμένος που υποδείχτηκα για τη θέση του αντιπροέδρου για την Προστασία του Ευρωπαϊκού μας Τρόπου Ζωής.
Πλήρες άρθρο...
Η ώρα της ρεβάνς για την υπόθεση Novartis έφτασε, με τον Μητσοτάκη να επιλέγει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και ν' αφήνει -φαινομενικά- την υπόθεση να κινηθεί στον άξονα αστική Δικαιοσύνη - Βουλή. Θεωρούμε απίθανο να μη φτάσει αυτή η υπόθεση στη Βουλή κάποια στιγμή.
Πλήρες άρθρο...
Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε η Γεννηματά και έδωσε συνέντευξη-ποταμό στο «Καρφί» (καμιά από τις μεγάλες αστικές φυλλάδες δεν της διαθέτει τόσο χώρο). Η δεύτερη κιόλας ερώτηση έβγαλε είδηση. Ρώτησε ο δημοσιογράφος: «Εχετε εξαγγείλει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Θα εκλέξει ηγεσία και νέα όργανα ή θα έχει μόνο ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα;».
Πλήρες άρθρο...