Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 21:34
Η Βουλή των Κοινοτήτων έκλεισε τελικά την περασμένη Τρίτη, παρά τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σκωτίας, που απεφάνθη ότι είναι «παράνομο», προς απογοήτευση της κυβέρνησης Τζόνσον. Από τη στιγμή που το Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο έκανε τον… πόντιο Πι
Πλήρες άρθρο...
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, με στόχο τη σταδιακή απόσυρση των αμερικάνικων στρατευμάτων κατοχής από το Αφγανιστάν, είναι «νεκρές». Επίσημα οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν οριστικά λόγω της βομβιστικής επίθεσης στην Καμπούλ, που άφησε πίσω της 12 νεκρούς, ανάμεσά τους έναν αμερικάνο στρατιώτη, τον δέκατο έκτο για το 2019.
Πλήρες άρθρο...
Στη μείωση κατά 12% με 14% του ιρανικού ΑΕΠ αποσκοπούν οι αμερικάνικες κυρώσεις, όπως αποκάλυψε στο Fox News την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Οπως είπε ο Πομπέο, αυτή είναι η προσέγγιση του αμερικάνου προέδρου για την αντιμετώπιση του «νούμερο ένα στον κόσμο σπόνσορα της διεθνούς τρομοκρατίας για πάνω από 40 χρόνια».
Πλήρες άρθρο...
Ούτε ένας ούτε δύο, οχτώ είναι οι υποψήφιοι που πήραν θέση στην αφετηρία της κούρσας για τη νέα ηγεσία του SPD, του αρχαιότερου κόμματος της Γερμανίας. Δεδομένου δε ότι οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες επέλεξαν για πρώτη φορά το μοντέλο του ηγετικού διδύμου, οι δεκαεφτά υποψήφιοι (οχτώ δίδυμα και ένας με
Πλήρες άρθρο...
 στήλη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα… συλλυπητήριά της στον πρώην (πλέον) σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον! Την περασμένη Τρίτη, το  «γεράκι» που διορίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο (Απρίλης 2018) πήρε πόδι μέσω του… τραμπικού twitter! Ο Τραμπ δικαιολόγησε την απόλυση Μπόλτον, υποστηρίζοντας ότι αυτός και πολλοί άλλοι μέσα στην κυβέρνηση διαφωνούν με πολλές από τις υποδείξεις του, χωρίς όμως και να τις κατονομάσει.
Πλήρες άρθρο...
Μια βδομάδα καιρός μένει στον Πέδρο Σάντσεθ για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν δεν το έχει καταφέρει μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη, ο βασιλιάς είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να προκηρύξει εκλογές για τις 10 Νοέμβρη. Ο Σάντσεθ έχει μέχρι στιγμής χειριστεί το ζήτημα με το βλέμμα στις εκλογές.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί για το ζήτημα της Novartis ο Μητσοτάκης να άφησε ανοιχτό το ζήτημα της ενεργοποίησης κοινοβουλευτικών διαδικασιών (γράφουμε αναλυτικά σε διπλανή στήλη), όμως φρόντισε να κλείσει το ζήτημα της δημιουργίας εξεταστικής επιτροπής για τη διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Πλήρες άρθρο...