Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020 | 06:47

ΚαταστολήPointer

Κάθε υπουργείο με τον ΚΥΠατζή του!

Small_img_33744
Στη (ν)τροπολογία με τη φωτογραφική διάταξη για την τοποθέτηση ως αρχιΚΥΠατζή του Κοντολέοντα, υπάρχουν και ουσιαστικές διατάξεις, οι οποίες δημιουργούν ένα καθεστώς πρωτόγνωρο στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Αυτό που μέχρι τώρα γινόταν άτυπα, στα μουλωχτά, πλέον θα γίνεται επίσημα και η ΕΥΠ/ΚΥΠ, που υποτίθεται ότι είναι μια υπηρεσία αντικατασκοπίας, θα έχει επίσημη παρουσία σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης!
 
Η διάταξη που ψηφίστηκε προβλέπει ότι «η ΕΥΠ μπορεί να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με τους φορείς της παραγράφου 1 (σ.σ. με κάθε υπουργείο, δήμο, περιφέρεια, δημόσιο φορέα)… Στα μνημόνια συνεργασίας προσδιορίζονται το αντικείμενο και οι όροι της εκάστοτε συνεργασίας». Ακόμα προβλέπει ότι «με απόφαση του Διοικητή της ΕΥΠ μπορούν να συστήνονται ομάδες εργασίας αποτελούμενες από μέλη του προσωπικού της ΕΥΠ και από μέλη προτεινόμενα από τον εκάστοτε συνεργαζόμενο φορέα» και ότι «ανεξάρτητα από την κατά την προηγούμενη υποπαράγραφο σύσταση ομάδων εργασίας, με απόφαση του Διοικητή της ΕΥΠ μπορεί να ορίζεται μέλος του προσωπικού της ως σύνδεσμος με έναν ή περισσότερους φορείς της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, ο οποίος και μεριμνά για την αποτελεσματική συνεργασία των δύο φορέων και τον συντονισμό των δράσεων σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο μεταξύ των φορέων μνημόνιο συνεργασίας και κατευθύνσεις της Διοίκησης της ΕΥΠ».
 
Ως κερασάκι στην τούρτα προβλέπεται ότι «τα μνημόνια συνεργασίας και οι αποφάσεις που προβλέπονται στην παρούσα παράγραφο δε δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»!
 
Δε χρειάζεται καμιά φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι ο διοικητής της ΕΥΠ, δρώντας χωρίς ούτε στοιχειώδη κοινοβουλευτικό έλεγχο, αποκτά το δικαίωμα να στήσει ένα τεράστιο χαφιεδίστικο δίκτυο σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, με επικεφαλής ΚΥΠατζήδες οι οποίοι θα συνεργάζονται με το χαφιεδολόι που θα στήσουν σε κάθε υπηρεσία. Και βέβαια, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες δε θα ξέρουν ποιος είναι ο χαφιές δίπλα τους, αφού ονόματα και δίκτυο θα παραμένουν κρυφά.
 
Επιστρέφουμε έτσι σε εποχές που μετά την πτώση της χούντας είχαν κάπως ατονίσει, καθώς ο ελληνικός καπιταλισμός ήταν υποχρεωμένος να εκσυγχρονιστεί κάπως, δείχνοντας πως έχει αφήσει στο παρελθόν τα χαφιέδικα δίκτυα που είχαν ως προορισμό να φακελώνουν τους Ελληνες ανάλογα με τα πολιτικά τους φρονήματα, στο όνομα της αντιμετώπισης «του κομμουνισμού και των παραφυάδων αυτού». Επαναλαμβάνουμε: χαφιέδες και ΚΥΠατζήδες εξακολουθούσαν να υπάρχουν, μόνο που δεν είχαν θεσμική κάλυψη, αφού υποτίθεται ότι η ΚΥΠ ασχολούνταν μόνο με την αντικατασκοπία (γι' αυτό και τη μετονόμασαν σε ΕΥΠ) και όχι με τον «εσωτερικό εχθρό».
 
Τώρα, το δόγμα του «εσωτερικού εχθρού» επιστρέφει με τον πιο επίσημο τρόπο και ο εκλεκτός των Αμερικανοσιωνιστών, για χάρη του οποίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπέστησαν έναν πρωτοφανή κοινοβουλευτικό εξευτελισμό, αναλαμβάνει να οργανώσει ένα ευρύ χαφιέδικο δίκτυο σε όλο το δημόσιο τομέα.
 
Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2019