Κυριακή 31 Μαΐου 2020 | 01:46
Medium_img_33738
Κάντε τον κόπο να ανοίξετε την ιστοσελίδα του ΔΝΤ στον τομέα «World Economic Outlook Reports» (https://www.imf.org/en/publications/weo). Εκεί θα διαβάσετε τις προβλέψεις του Tαμείου για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες δεν είναι και τόσο αισιόδοξες. Τον Γενάρη του 2018, το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η παγκόσμια οικονομία θα αυξηθεί με ρυθμούς της τάξης του 3.
Πλήρες άρθρο...
Με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ο δεύτερος στην ιεραρχία των FARC (Eνοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας), Ιβάν Μάρκες, ανακοίνωσε το άνοιγμα μιας νέας φάσης στην ένοπλη επαναστατική πάλη στην Κολομβία, διακηρύσσοντας το δικαίωμα όλων των λαών της υφηλίου να σηκώνουν τα όπλα ενάντια στην καταπίεση.
Πλήρες άρθρο...
Στις 19 Ιούλη, μία στρατιωτική βάση στο Αμιρλί, στο Βόρειο Ιράκ, δέχεται επίθεση από αγνώστους, με αποτέλεσμα μια τεράστια έκρηξη. Στέλεχος σιιτικής πολιτοφυλακής δήλωσε στο πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες, ότι η βάση που χτυπήθηκε φιλοξενούσε συμβούλους από το Ιράν και το Λίβανο και ότι η επίθεση στόχευε στο αρχηγείο των συμβούλων αυτών και σε μία αποθήκη πυρομαχικών.
Πλήρες άρθρο...
  Ο χαρακτηρισμός «αντισυστημικό» μπαίνει πλέον εντός εισαγωγικών όταν αναφέρεται στο Κίνημα 5 Αστέρων. Από τη στιγμή που συμφώνησε να σχηματίσει κυβέρνηση με το Δημοκρατικό Κόμμα, το κόμμα που ίδρυσε κάποτε ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο και διευθύνει σήμερα ο Λουίτζι ντι Μάιο, έγινε υπεύθυνη πολιτική δύναμη.
Πλήρες άρθρο...
Σε Βατερλό για τον Μπόρις Τζόνσον μετατράπηκε η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων την περασμένη Τρίτη. Εκεί που πίστευε ότι είχε καταφέρει να βάλει φρένο σε ενδεχόμενη απόφαση της Βουλής για αποκλεισμό μιας άτακτης φυγής από την ΕΕ, αποφασίζοντας να κλείσει το κοινοβούλιο μέχρι τις 14 Οκτώβρη, οι βο
Πλήρες άρθρο...
Ντροπή για την εργατική τάξη της Νότιας Αφρικής ήταν τα επεισόδια που ξέσπασαν την περασμένη Κυριακή και συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, μετά από διαδήλωση κατά του εμπορίου ναρκωτικών στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ. Οι διαδηλωτές λεηλάτησαν μαγαζιά που ανήκουν σε ξένους (κυρίως Νιγηριανούς) και επιτέθηκαν σε ξένους πλανόδιους μικροπωλητές και εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα και να γίνουν 90 συλλήψεις.
Πλήρες άρθρο...