Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 | 03:10
Τα νέα από το μέτωπο της «ανάπτυξης» δεν είναι καθόλου καλά. Στο 1,5% «κάθησε» το πρώτο εξάμηνο του 2019. Κάτω όχι μόνο από όλους τους στόχους (του αισιόδοξου του προϋπολογισμού και του πιο συγκρατημένου της Κομισιόν), αλλά και από το αποτέλεσμα του πρώτου εξάμηνου του 2018.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Επειδή δε θέλουν και δεν μπορούν να αλλάξουν τη μνημονιακή πολιτική

Επιστρατεύουν το πολιτικό σόου

«Σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ). Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός δήλωσε…» κτλ.
Πλήρες άρθρο...
Μάχη οπισθοφυλακών δίνουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται να υπερασπίζονται την «αριστεροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ από τους «βαρβάρους» του παλιού ΠΑΣΟΚ. Ο κύβος έχει ριφθεί εδώ και χρόνια και τώρα -με την άνεση της αντιπολίτευσης και με τον αέρα του εκλογικού ποσοστού της 7ης του Ιούλη- ο Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο με τρόπο που θα εξασφαλίζει την παντοκρατορία τους και την περιθωριοποίηση του «βαθέος ΣΥΡΙΖΑ».
Πλήρες άρθρο...
  Σύμφωνα με τον αστικό Τύπο, οι δύο δικαστικοί που η κυβέρνηση Μητσοτάκη τοποθέτησε επικεφαλής της ποινικής Δικαιοσύνης (Ι. Τσαλαγανίδης πρόεδρος και Β. Πλιώτας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) είναι άριστοι, με σημαντικό έργο και σπουδαία κατάρτιση, ενώ επιπλέον απολαύουν της αποδοχής και του σεβασμού των συναδέλφων τους.
Πλήρες άρθρο...
Τα ίδια και τα ίδια επαναλαμβάνει στις συνεντεύξεις που δίνει σωρηδόν ο Χατζηδάκης, στις οποίες δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του: η έκθεση της Ernst & Young, ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε καλή δουλειά στο Κτηματολόγιο και τους Δασικούς Χάρτες αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να φέρει στο χείλος του γκρεμού τη ΔΕΗ (κλασική μέθοδος προβοκάτσιας: λέω μερικά καλά λόγια για τον αντίπαλο, για να φανώ αμερόληπτος και να μπορώ ευκολότερα να τον θάψω), μόνο τρελός θα μπορούσε να αγοράσει σήμερα τη ΔΕΗ κτλ.
Πλήρες άρθρο...
Στη (ν)τροπολογία με τη φωτογραφική διάταξη για την τοποθέτηση ως αρχιΚΥΠατζή του Κοντολέοντα, υπάρχουν και ουσιαστικές διατάξεις, οι οποίες δημιουργούν ένα καθεστώς πρωτόγνωρο στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Αυτό που μέχρι τώρα γινόταν άτυπα, στα μουλωχτά, πλέον θα γίνεται επίσημα και η ΕΥΠ/ΚΥΠ, που υπ
Πλήρες άρθρο...
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019. Eκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Θέμα: οι αυξημένες προσφυγικές ροές. Αργά ή γρήγορα θα έπρεπε κι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταπιαστεί μ’ αυτό το ζήτημα που αποτελεί «καυτή πατάτα» της πολιτικής τα τελευταία χρόνια και να προσπαθήσει να υλοποιήσει τα όσα με ζέση υποστήριζε και διακήρυττε προεκλογικά.
Πλήρες άρθρο...
Δεν ξέρουμε ποιος συμβούλεψε τον Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στον Τζόνσον, ζητώντας δανεικά τα κλεμμένα από τον Ελγιν γλυπτά του Παρθενώνα, προκειμένου να εκτεθούν μαζί με τα «ταίρια» τους στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, όποιος και να ήταν όμως, κατάφερε να οδηγήσει τον Κούλη σε μια γκάφα που δεν είχε κανένα λόγο να διαπράξει.
Πλήρες άρθρο...
Με ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ο δεύτερος στην ιεραρχία των FARC (Eνοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας), Ιβάν Μάρκες, ανακοίνωσε το άνοιγμα μιας νέας φάσης στην ένοπλη επαναστατική πάλη στην Κολομβία, διακηρύσσοντας το δικαίωμα όλων των λαών της υφηλίου να σηκώνουν τα όπλα ενάντια στην καταπίεση.
Πλήρες άρθρο...
Στις 19 Ιούλη, μία στρατιωτική βάση στο Αμιρλί, στο Βόρειο Ιράκ, δέχεται επίθεση από αγνώστους, με αποτέλεσμα μια τεράστια έκρηξη. Στέλεχος σιιτικής πολιτοφυλακής δήλωσε στο πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες, ότι η βάση που χτυπήθηκε φιλοξενούσε συμβούλους από το Ιράν και το Λίβανο και ότι η επίθεση στόχευε στο αρχηγείο των συμβούλων αυτών και σε μία αποθήκη πυρομαχικών.
Πλήρες άρθρο...
Η ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό παρέτεινε την παραμονή της στην Κύπρο και μετά από ένα τετραήμερο συναντήσεων με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί (χωριστά με τον καθένα) φαίνεται πως κατάφερε να πετύχει μια καταρχήν συμφωνία επί των όρων αναφοράς βάσει των οποίων μπορεί να επαναρχίσουν συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.
Πλήρες άρθρο...
  Την πρόταση Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο φαίνεται να περιμένει το ΠΑΣΟΚ μπας και αισθανθεί κόμμα με κοινοβουλευτικό βάρος. Ετσι, ενώ η κυβέρνηση κάνει διαρροές και ψαρεύει κλίμα, το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται με δηλώσεις στελεχών του. «Εάν πραγματικά ενδιαφέρει την κυβέρνηση η συναίνεση και η συνεννόησ
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Φαιδρό χαρακτηρίζει το δικαστήριο, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του!

Συνεχίζει να προκαλεί ο Λαγός

O Λαγός έφτιαξε νέο νεοναζιστικό μόρφωμα («Εθνική Λαϊκή Συνείδηση»), παρέα με τον Καιάδα, τον Ηλιόπουλο και άλλους χρυσαυγίτες. Μοναδικό του μέλημα είναι να τη σκαπουλάρει από τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαραίνουν, πράγμα αδύνατο. Στις 28 Αυγούστου, έδωσε συνέντευξη στον πολύ στενό συνεργάτη του
Πλήρες άρθρο...
Τη «διεύρυνση της αυτονομίας» της σχολικής μονάδας, την «αποκατάσταση της έννοιας της αριστείας», την «ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», την «επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή», την «υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης» θέτει ως προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ στην εκπαίδευση η Νίκη Κεραμέως.
Πλήρες άρθρο...
Την ώρα που ο Ραγκούσης, ως τομεάρχης Μπάτσων και Καταστολής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθετε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό ρωτώντας τον: «Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και τις πράξεις αναγνώρισής τους από το ΔΟΑΤΑΠ ή έχετε ήδη προχωρήσει από αρχές Αυγούστου σ
Πλήρες άρθρο...
  Λέγαμε κι εμείς, πότε θ' ανακαλύψει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη «οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών» στα δάση; Δεν το έκανε το καλοκαίρι, με το που μπήκε όμως το φθινόπωρο και τις παραμονές του σόου Κούλη στη ΔΕΘ άρπαξε φωτιά το δάσος στη Νέα Μάκρη, το ξεφούρνισαν: οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.
Πλήρες άρθρο...
Κάντε τον κόπο να ανοίξετε την ιστοσελίδα του ΔΝΤ στον τομέα «World Economic Outlook Reports» (https://www.imf.org/en/publications/weo). Εκεί θα διαβάσετε τις προβλέψεις του Tαμείου για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες δεν είναι και τόσο αισιόδοξες. Τον Γενάρη του 2018, το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η παγκόσμια οικονομία θα αυξηθεί με ρυθμούς της τάξης του 3.
Πλήρες άρθρο...
Σε Βατερλό για τον Μπόρις Τζόνσον μετατράπηκε η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων την περασμένη Τρίτη. Εκεί που πίστευε ότι είχε καταφέρει να βάλει φρένο σε ενδεχόμενη απόφαση της Βουλής για αποκλεισμό μιας άτακτης φυγής από την ΕΕ, αποφασίζοντας να κλείσει το κοινοβούλιο μέχρι τις 14 Οκτώβρη, οι βο
Πλήρες άρθρο...
Ακούγαμε την περασμένη Τρίτη τον Μπογιόπουλο, με το γνωστό του ύφος, να εξαπολύει ραδιοφωνικούς μύδρους ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, απ' αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη. Ολα τα θυμήθηκε: τις βάσεις που δεν έφυγαν, την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ που δεν έγινε, το δημοψήφισμα για αποχώρηση από την ΕΟΚ που δεν έγινε, τα περί κοινωνικής δικαιοσύνης που περιελάμβανε η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και δεν έγιναν πράξη κτλ.
Πλήρες άρθρο...