Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 | 12:31

ΠολιτικήPointer

O τέλειος εξευτελισμός

Η δήλωση μετάνοιας για τις… κακές παρέες που έκανε «στο παρελθόν» με αντισημίτες, που έκανε ο Βορίδης, δε θεωρήθηκε αρκετή από το σιωνιστικό λόμπι. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «λαμβάνει υπόψη του και εκτιμά τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Βορίδης και ελπίζει ότι θα αποδείξει εμπράκτως την ειλικρίνεια της δήλωσής του, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πολιτικών που δεν δίστασαν να εκφράσουν τη λύπη τους για τις θέσεις που είχαν υιοθετήσει στο παρελθόν».
 
Το 'πιασε το… υπονούμενο ο Βορίδης και προχώρησε στο επόμενο βήμα. Και έμπρακτο αυτή τη φορά. Την περασμένη Κυριακή ανακοίνωσε ότι «σε συνέχεια των δηλώσεών μου της 13/7/19, αύριο (Δευτέρα, 22/7/2019) και ώρα 10:00, πρόκειται να επισκεφθώ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος». Και συνέχισε: «Η επίσκεψή μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος».
 
Τη Δευτέρα το πρωί, λοιπόν, έκανε την επίσκεψη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Μουσείου και με τους αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα του ΚΙΣ, έβγαλε ένα πάκο φωτογραφίες τις οποίες διένειμε το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΑΤ και γενικά πήρε τη… μύηση που του χρειαζόταν για να μπορέσει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα απερίσπαστος από το βάρος των… νεανικών του αμαρτημάτων. «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα διότι υποδεχόμαστε τον Υπουργό και τονίζω ότι τον υποδεχόμαστε ως ένα φίλο του εβραϊκού λαού και προφανώς της Ισραηλιτικής Κοινότητας στην Ελλάδα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΙΣ, ενώ ο πρόεδρος του Μουσείου «εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Βορίδη “του πρώτου Υπουργού της νέας Κυβέρνησης“ όπως χαρακτηριστικά είπε». «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίσκεψή μου αυτή αλλά και για το γεγονός ότι ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Γραμματέας μοιράστηκαν μαζί μου σχέδια που έχουν για το μέλλον τα οποία ελπίζω ως ελληνική πολιτεία να τα υποστηρίξουμε», δήλωσε ο Βορίδης (τίποτα τελικά δεν είναι τζάμπα).
 
ΥΓ1. «Εχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες», έγραψε ο Βορίδης στις δημόσιες δηλώσεις μετάνοιας. Ποιους εννοεί; Τον Καρατζαφέρη και τα στελέχη του ΛΑΟΣ; Εκεί όμως «συνυπήρξαν» και ο Μπουμπούκος με τον υιό Πλεύρη. Ο Μπουμπούκος που πουλούσε και διαφήμιζε με θαυμασμό το εθνικοσοσιαλιστικό έμεσμα του Κ. Πλεύρη «Οι Εβραίοι. Ολη η αλήθεια» και ο Θ. Πλεύρης που υπερασπιζόταν στο δικαστήριο τον πατέρα του λέγοντας ότι είναι δικαίωμά του να υποστηρίζει ότι πρέπει «να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Αουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Αουσβιτς»! Υποδεικνύει, άραγε, ο Βορίδης και σ' αυτούς να κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις μετάνοιας; 'Η απλά τους «δίνει» στους σιωνιστές, τσαντισμένος επειδή στράφηκαν μόνο εναντίον του, ενώ υπάρχουν και χειρότεροι αντισημίτες απ' αυτόν;
 
ΥΓ2. Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις Βορίδη που στήριξε τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και προσπάθησε να φέρει τον Βορίδη σε αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη, ο οποίος και πρόσφατα, στις 16.4.2019, «επεσήμανε την πάγια υποστήριξη του ίδιου και του κόμματός του στη λύση των δύο κρατών για ένα Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα».  Ο Βορίδης σε μάρανε, κύριε πρέσβη; Είδες μήπως τον πρωθυπουργό του να τον αποδοκιμάζει;
 
ΥΓ3. Η ΕφΣυν, που επιτίθεται στον Βορίδη, δεν έκανε το ίδιο όταν ο Τσίπρας γινόταν ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που χαρακτήριζε την Ιερουσαλήμ «ιστορική πρωτεύουσα» του Ισραήλ. Εγγράφως, μάλιστα, στο βιβλίο επισκεπτηρίων του προέδρου του σιωνιστικού μορφώματος.
 
 
 
 
 
 
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019