Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 | 12:07

ΠολιτικήPointer

Καμμένος επί το… λογοτεχνικότερον

«Το ξίφος της Ελλάδας είναι οι ένοπλες δυνάμεις της. Είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή. Και αν σε καιρό ειρήνης το ξίφος είναι στο θηκάρι, σε ταραγμένους καιρούς, όταν το χέρι έρχεται στη λαβή, τότε το ξίφος πρέπει να είναι ακονισμένο, κοφτερό και αστραφτερό.   Εύχομαι πραγματικά το χέρι να παραμείνει στη λαβή και το ξίφος στο θηκάρι.
 
Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, δεν πρέπει όμως να είμαστε και αμέριμνοι. Γι αυτό και μεριμνώ ομού με την υπόλοιπη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, ώστε το ξίφος της Ελλάδας, αυτό το ξίφος, να βρίσκεται στην κατάσταση που το περιέγραψα προηγουμένως. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το καθήκον μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, με κάθε κόστος, να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού τρομερή».
 
Απόσπασμα από την ομιλία για τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο ίδιος, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά το τέλος της ομιλίας του, είπε ότι υπάρχει πίεση από τους αρχηγούς και των τριών Γενικών Επιτελείων για αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας!
 
 
 
 
 
 
 
 
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019