Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 | 12:00

ΠολιτικήPointer

Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;


Διμέτωπο ενάντια σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να κάνει  ο Μπαρουφάκης, όπως φάνηκε από τη στάση του στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Κεντρική ιδέα της τοποθέτησής του ήταν ένα… μπαρουφάκειο σόφισμα: «Το τέταρτο μνημόνιο το οποίο έφερε τον περασμένο Αύγουστο ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας αναγκάζει καθημερινά να αυτοκαταργείστε, όπως ανάγκαζε τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ να αυτοκαταργούνται εδώ και τέσσερα χρόνια. Θα σας σέρνει σε αναποτελεσματικές, ολοένα αντιλαϊκότερες, αυταρχικότερες πολιτικές. Βρισκόμαστε ακόμα στη δίνη των μνημονίων, βρισκόμαστε ακόμα σε μια πολύ δυσάρεστη θέση, που η εφαρμογή του προγράμματός σας, η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το δικό μας πρόγραμμα απαιτούν ρήξη με τις πολιτικές των δανειστών».
 
Αφού, λοιπόν, δεν υπάρχουν ουσιαστικές προγραμματικές διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, το ζήτημα περιορίζεται στη… μαγκιά. Ποιος έχει τα κότσια να συγκρουστεί με τους δανειστές. Και βέβαια, αυτός είναι ο Μπαρουφάκης και όχι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης, που αποτελούν ο ένας συνέχεια του άλλου. «Κύριε Μητσοτάκη, έχω νέα για σας: Την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα στα μάτια των δανειστών δεν θα τη φτάσετε ποτέ. Οσο και να προσπαθήσετε, όσο κατακλυσμική και να είναι η λαίλαπα νομοσχεδίων των πρώτων εκατό ημερών σας, η κ. Μέρκελ, ο κ. Σολτς, η κ. Λαγκάρντ, ο κ. Ντράγκι θα παραμείνουν πιο εντυπωσιασμένοι από την αποτελεσματικότητα με την οποία ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, παρήγαγε υπερπλεονάσματα, χάρισε τα αεροδρόμια ουσιαστικά, τα τρένα. Στην καλύτερη περίπτωση για σας, να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του κ. Τσίπρα. Πιο αξιόπιστο από εκείνον ποτέ», είπε ο Μπαρουφάκης», θεωρώντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να χτυπήσει ταυτόχρονα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
 
Τι θα κάνει, όμως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίσει τις αντιπολιτευτικές κορόνες; Εκεί τα πράγματα θ' αρχίσουν να γίνονται ζόρικα για τον Μπαρουφάκη, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον κατηγορεί ότι κάνοντας διμέτωπο στην ουσία βοηθάει τη ΝΔ. Και κάποια στιγμή, η μπαρούφα θ' αρχίσει να ξεφουσκώνει, όσα «ιβέντ» κι αν σκαρφιστεί ο «ροκ σταρ» με το ένα νι.
 
 
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019