Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 | 13:00

ΠολιτικήPointer

Γελοιότητες

Ο σκιώδης υπουργός Μπάτσων και Καταστολής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, γνωστός ως «ο μπιφτεκάς της Πάρου» που έγινε «κηπουρός του Γιωργάκη», γνωστός για το χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας», που είχε αποδώσει στον Τσίπρα (και για πολλά ακόμα, που θ' απαιτούσαν βιβλίο για να καταγραφούν), ξεκίνησε τη νέα καριέρα του ως συριζαίος βουλευτής και τομεάρχης καταγγέλλοντας με δριμύτητα ότι «η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα». Τι είχε γίνει; Το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε αρχηγό της ΕΛΑΣ τον μέχρι τώρα υπαρχηγό Μ. Καραμαλάκη. Δεν το άντεξε ο Ραγκούσης και ξέσπασε: «Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου: “και δικός μου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα για να μου χρωστάει“, προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης κι αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα».
 
Μ' ένα κλικ στην ιστοσελίδα της μπατσαρίας βρίσκεις το βιογραφικό του Καραμαλάκη (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=25&Itemid=15&lang=). Και βλέπεις ότι η θυελλώδης άνοδός του έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ τον βρήκε υποστράτηγο. Στις 16.2.2016 τον προήγαγε σε αντιστράτηγο και τον τοποθέτησε γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος. «Κατά την εκεί θητεία του, είχε, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον συντονισμό για την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, το Μάιο του 2016», γράφει το βιογραφικό. Στις 21.1.2017 ο ΣΥΡΙΖΑ τον τοποθέτησε προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Από τις 5.8.2018 μέχρι την 1.11.2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του υπαρχηγού. Στις 2.11.2018, πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ τον τοποθέτησε στη θέση του υπαρχηγού, από την οποία η ΝΔ τον προήγαγε σε αρχηγό με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 19.7.2019.
 
Δεν ξέρουμε αν ο Καραμαλάκης είναι ΣΥΡΙΖΑ ή αν ήταν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Είναι πολύ πιθανό, όπως συμβαίνει σε αυτά τα σώματα, να επέδειξε την προσαρμοστικότητα που χρειαζόταν με όλες τις κυβερνήσεις. Κάπως έτσι παίρνονται τα γαλόνια. Κατά συνέπεια, η δήλωση Ραγκούση εντάσσεται στο χώρο της πολιτικής γελοιότητας. Αλλά και της πολιτικής χυδαιότητας, καθώς με τα περί «αναστήλωσης του κράτους της Δεξιάς» προσπαθεί να ρίξει γέφυρες προς τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
 
 
 
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019