Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 | 13:03

ΚαταστολήPointer

Ξαναρχίζει η «σκούπα» κατά μεταναστών

Οπως γνωρίζετε, η «Κόντρα» βρίσκεται στην περιοχή όπου κατοικεί η πλειοψηφία των μεταναστών της Αθήνας. Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε  ότι ο κόσμος που κυκλοφορεί στην Αχαρνών, που κάθεται στα φτηνά καφέ για να χρησιμοποιήσει το δωρεάν wi-fi ή ψωνίζει από τα άπειρα «ανατολίτικα» μικρομάγαζα της περιοχής, έχει αραιώσει πάρα πολύ. Σε επίπεδα που παραπέμπουν σε περίοδο νηστείας του Ραμαζανιού.

Η απορία μας λύθηκε όταν αναγνώστης της εφημερίδας μας ενημέρωσε ότι στην Αχαρνών, ακριβώς μπροστά από τον Αγιο Παντελεήμονα, είχε στηθεί αστυνομικό μπλόκο, το οποίο περίμενε τους μετανάστες που κατέβαιναν από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και τους έκανε έλεγχο χαρτιών. Κάναμε μια σύντομη βόλτα με μηχανάκι και διαπιστώσαμε ότι αυτό γινόταν και σε άλλα σημεία (στην Πατησίων, στο ύψος της πλατείας Αμερικής, και στην Αριστοτέλους, στο ύψος της πλατείας Βικτωρίας).

Δεν είδαμε μετανάστες δεμένους με χειροπέδες, ούτε κλούβες να περιμένουν να τους φορτώσουν. Προφανώς, έχουμε τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης σ' αυτόν τον τομέα, για ν' ακολουθήσουν στη συνέχεια οι γνωστές επιχειρήσεις «σκούπα», όταν θα έχουν ετοιμάσει τους χώρους φυλάκισης των μεταναστών χωρίς χαρτιά που θα συλλαμβάνουν.
 
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019