Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 | 13:24

ΔιεθνήPointer

Βάστα με να σε βαστώ…

Small_img_33637
Ο Νετανιάχου «έγραψε» περισσότερες μέρες κυβερνητικής θητείας από τον ιδρυτή του σιωνιστικού μορφώματος Νταβίντ Μπεν Γκουριόν και έσπευσε να οργανώσει μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία, προσπαθώντας να ανορθώσει το φθαρμένο πολιτικό του προφίλ, ενόψει και των επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών του Οκτώβρη. Πρώτος και καλύτερος έσπευσε να αβαντάρει αυτή την καμπάνια ο Τραμπ, γνωστός για τους ιδιαίτερους προσωπικούς δεσμούς του με τον σιωνιστή ηγέτη του Λικούντ.
 
Πλακώθηκε στο αγαπημένο του Twitter και άρχισε το λιβάνισμα: «Συγχαρητήρια στον Μπίμπι Νετανιάχου που έγινε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία του Ισραήλ. Υπό την ηγεσία σου, το Ισραήλ έχει γίνει μια τεχνολογική υπερδύναμη και μια παγκόσμιας κλάσης οικονομία… Το σπουδαιότερο, έχεις καθοδηγήσει το Ισραήλ με δέσμευση στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ίσων ευκαιρών που τα δυο έθνη μας αγαπούν και μοιράζονται!».
 
Ο Νετανιάχου κέρδισε οριακά τις προηγούμενες εκλογές, αλλά δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση (τον «πούλησε» ο Λίμπερμαν). Χωρίς την αμέριστη βοήθεια του Τραμπ ίσως και να μην κέρδιζε, αν αναλογιστούμε ότι βασικός αντίπαλός του υπήρξε ο Μπένι Γκαντζ, απόστρατος στρατηγός με πλάκα τα γαλόνια, και όχι κάποιος πολιτικός που φλυαρεί υπέρ της ειρήνης. Ομως, δεν έχει μόνο ο Νετανιάχου ανάγκη τον Τραμπ, αλλά και ο Τραμπ τον Νετανιάχου. Ο ακροδεξιός ισραηλινός πολιτικός, λόγω της μακράς παραμονής του στην πρώτη γραμμή της σιωνιστικής εξουσίας, έχει στενούς δεσμούς με το σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ, το οποίο με τη σειρά του είναι σε θέση να επηρεάσει σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ. Και ο Τραμπ έχει εκλογές το 2020.
 
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019