Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 | 12:24

ΔιεθνήPointer

Μαζική κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών από τους σιωνιστές

Small_img_33630
Δεκάδες μπουλντόζες, με συνοδεία ισραηλινού στρατού, εισέβαλαν στην παλαιστινιακή συνοικία Σουρ Μπαχέρ της Δυτικής Οχθης και κατεδάφισαν 11 πολυκατοικίες τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Ιούλη. Οι σιωνιστές αιτιολόγησαν τις κατεδαφίσεις των παλαιστινιακών σπιτιών με τον ισχυρισμό ότι βρίσκονταν κοντά στο τείχος που χωρίζει τη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ.
 
Εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες και μπάτσοι, σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, άδειασαν υπό την απειλή των όπλων τα σπίτια από τους παλαιστίνιους κατοίκους τους και μέσα σε λίγες ώρες τα κατεδάφισαν, αφήνοντας στον δρόμο δεκάδες οικογένειες. Οσοι αντιστάθηκαν βίωσαν για πολλοστή φορά στο πετσί τους τη σιωνιστική κατασταλτική μανία, με ξύλο, δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ. Ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε την ευρύτερη περιοχή ως κλειστή στρατιωτική ζώνη για τρεις μέρες, απαγορεύοντας στους κατοίκους της να επιστρέψουν ή να στήσουν σκηνές ή παραπήγματα για προσωρινή διαμονή. Οποιαδήποτε ομοιότητα με τους ναζί και τις πρακτικές τους δεν είναι συμπτωματική.
 
Δεκάδες βίντεο έχουν δο-θεί στη δημοσιότητα, που δείχνουν μπουλντόζες να κατεδαφίζουν σπίτια, ισραηλινούς στρατιώτες να φυτεύουν εκρηκτικά και δεκάδες στρατιώτες να πανηγυρίζουν και να αλληλοσυγχαίρονται κατά τη διάρκεια των κατεδαφίσεων, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη φασιστικοποίηση και την αποκτήνωση του σιωνιστικού πλήθους.
 
Οι τελευταίες κατεδαφίσεις πυκνώνουν τους φόβους ότι οι σιωνιστές δε θα περιοριστούν στην Σουρ Μπαχέρ, αλλά θα βάλουν στο στόχαστρο και άλλες περιοχές κοντά στο τείχος που εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι πόλεις Τουλκαρέμ, Καλκιλίγια και Αλ Ραμ της Δυτικής Οχθης. Παράλληλα, οι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Οχθη επεκτείνονται συνεχώς, κατατεμαχίζοντας την παλαιστινιακή γη με στόχο να καταστεί μη βιώσιμη η συγκρότηση ενός ενιαίου παλαιστινιακού κράτους στα υπάρχοντα παλαιστινιακά εδάφη. Με ανακοίνωσή της η Χαμάς χαρακτήρισε τις κατεδαφίσεις ως εθνοκάθαρση, ενώ η Διεθνής Αμνηστεία τις χαρακτήρισε ως «εγκλήματα πολέμου».
 
Οι Αμερικάνοι έσπευσαν μέσω του Τζέισον Γκρίνμπλατ, συμβούλου του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, να παράσχουν κάλυψη στους σιωνιστές. Με δήλωσή του ο Γκρίνμπλατ χαρακτήρισε την αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής ενάντια στις κατεδαφίσεις ως παρωχημένη και κάλεσε τον Αμπάς να συμμετάσχει στο αμερικανόπνευστο σχέδιο που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες από τον Τζάρεντ Κούσνερ στο Μπαχρέιν, για «αναζωογόνηση» της περιοχής μέσα από τη διοχέτευση 50 δισ. δολαρίων σε επενδύσεις.
 
Η επιδρομή από τον ισραηλινό στρατό και οι κατεδαφίσεις έγιναν στις ζώνες Α και Β της Δυτικής Οχθης, που βρίσκονται υπό την αποκλειστική δικαιοδοσία της Παλαιστινιακής Αρχής, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Οσλο. Η Παλαιστινιακή Αρχή ήταν αυτή που εξέδωσε τις άδειες με βάση τις οποίες χτίστηκαν τα κατεδαφισμένα σπίτια. Σαν να μην έφτανε το ξεσπίτωμα τόσων Παλαιστινίων, οι σιωνιστές θα τους χρεώσουν και με τα έξοδα της κατεδάφισης!
 
Οι σιωνιστές έχουν θάψει εδώ και καιρό τη Συμφωνία του Οσλο, αυξάνοντας κατακόρυφα την επιθετικότητά τους και ξεβρακώνοντας πλήρως τον Αμπάς. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Συμφωνία του Οσλο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα οργανωμένο σχέδιο αδρανοποίησης του παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης, που πλέον δεν έχει καμιά χρησιμότητα για τους σιωνιστές, γι’ αυτό και τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Μοναδικό ανάχωμα στον σιωνιστικό επεκτατισμό είναι η δυναμική απάντηση του παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σάββατο 27 Ιουλίου 2019