Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:24

ΠολιτικήPointer

Κάλυψαν τους νεοναζί οι συριζαίοι!

Στις 20 Μάη του 2019, υποβάλαμε αναφορά (αριθμός πρωτοκόλλου 2382) στον γενικό γραμματέα της Βουλής Κ. Αθανασίου και στον πρόεδρο Ν. Βούτση, ενημερώνοντάς τους ότι δύο επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος, καταθέτοντας ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ, δήλωσαν ότι δεν ασχολούνται με το κοινοβουλευτικό έργο των βουλευτών από τους οποίους έχουν προσληφθεί, αλλά με άλλα καθήκοντα.
 
Ο ένας ονομάζεται Δ. Βογιατζής και κατέθεσε στις 14 Μάη ως μάρτυρας υπεράσπισης του φίρερ. Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη δήλωσε ότι είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μπαρμπαρούση από το 2012, όμως δεν ασχολείται με Ερωτήσεις (δηλαδή με κοινοβουλευτικό έργο), αλλά με την ιστοσελίδα και τα ηλεκτρονικά της ΧΑ. Κατά πάσα πιθανότητα, η πρόεδρος γνώριζε ποια είναι τα καθήκοντα ενός επιστημονικού συνεργάτη που προσλαμβάνεται από βουλευτή και αναρωτήθηκε αν η διαχείριση της ιστοσελίδας είναι αντικείμενο εργασίας ενός επιστημονικού συνεργάτη.
 
Ο δεύτερος ονομάζεται Κ. Αλεξανδράκης και κατέθεσε στις 13 Μάρτη ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γερμενή (Καιάδα). Κατέθεσε και αυτός ότι δεν ασχολείται με το κοινοβουλευτικό έργο του Παναγιώταρου, αλλά αρθρογραφεί στις φασιστοφυλλάδες ΧΑ και ΕΜΠΡΟΣ.
 
Επισημάναμε στους Αθανασίου και Βούτση, ότι από τη στιγμή που ομολογούν ότι δεν ασχολούνται με το κοινοβουλευτικό έργο, παραβιάζουν την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που προβλέπει ότι «η σύμβαση πρέπει να αναφέρει ρητά, ότι η πρόσληψη γίνεται για την υποβοήθηση του κοινοβουλευτικού έργου του βουλευτή». Μ’ αυτά τα δεδομένα, η Βουλή οφείλει να τους υποχρεώσει να επιστρέψουν τους μισθούς που πήραν ως αχρεωστήτως καταβληθέντες (και εντόκως δηλαδή).
 
Τονίσαμε στους δύο θεσμικούς παράγοντες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τους ισχυρισμούς μας και είμαστε σίγουροι ότι τους έλεγξαν και τους βρήκαν ακριβείς. Τότε συνειδητοποίησαν ότι όφειλαν να εφαρμόσουν τη νομιμότητα υποχρεώνοντας τους «επιστημονικούς συνεργάτες» των νεοναζιστών βουλευτών να επιστρέψουν εντόκως τους μισθούς που πήραν από τη Βουλή. Δεν ήθελαν, όμως, να το κάνουν, γι’ αυτό και «τρενάριζαν» την οφειλόμενη απάντηση στην αναφορά μας. Οι σύμβουλοί τους μας προέβαλαν κάθε φορά που ρωτούσαμε αντικρουόμενους ισχυρισμούς. Δεν μας απάντησαν ποτέ γραπτά, όπως είχαν υποχρέωση.
 
Τους είχαμε επισημάνει από τις πρώτες μέρες, ότι μεθοδεύουν τα πράγματα έτσι ώστε να προκηρυχθούν εκλογές και να μην μπορούν πια, ο ένας ως υπηρεσιακός γενικός γραμματέας και ο άλλος ως υπηρεσιακός πρόεδρος της Βουλής, να πάρουν καμία απόφαση. Τελικά, πριν από λίγες μέρες, μας απάντησαν ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν! Μεθόδευσαν έτσι τα πράγματα, γιατί δεν ήθελαν να δημιουργήσουν προβλήματα στους νεοναζιστές με την απαίτηση επιστροφής των μισθών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Σάββατο 13 Ιουλίου 2019