Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:02
Medium_img_33508
Δεν έκρυβαν εκπλήξεις οι βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Εκτός ίσως από μία. Η αποχή, μολονότι επρόκειτο για βουλευτικές εκλογές και όχι για ευρωεκλογές, μολονότι δημιουργήθηκε κλίμα δικομματικής πόλωσης (που φαίνεται καθαρά στα αποτελέσματα των εκλογών), μολονότι τα πυρά εναντίον της ήταν πολύ πιο πυκνά και συντονισμένα (απ' όλο το πολιτικό φάσμα), όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αντίθετα αυξήθηκε.
Πλήρες άρθρο...
Το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα του Κούλη ξεκινά με… 51 άτομα. Ζωή να 'χουν, μπορεί να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει με όλες τις αστικές κυβερνήσεις. Το ότι υπάρχουν μόνο δύο αναπληρωτές υπουργοί και πληθώρα (τριάντα) υφυπουργών δε σημαίνει τίποτα.
Πλήρες άρθρο...
Το δεύτερο κοινό στοιχείο των τελετών παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων ήταν το γλείψιμο που έριξαν όλοι οι υπουργοί στους μόνιμους δημόσιους υπάλληλους. Συνεργάτες τους ανέβαζαν, κλειδιά για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου τους κατέβαζαν. Εδωσαν όρκο ότι θα στηριχτούν σ' αυτούς για να προωθήσουν την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης κτλ.
Πλήρες άρθρο...
♦ Είμαστε σύμπραξη δώδεκα κομμάτων έλεγε προεκλογικά ο Λεβέντης. Η αλήθεια είναι πως μαζεύτηκε κάθε καρυδιάς καρύδι. Από Κατσίκη μέχρι Νικολόπουλο. Αλλά φευ, η σύμπραξη των δώδεκα κομμάτων απέφερε δώδεκα χιλιά-δες λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του Μάη.
Πλήρες άρθρο...
Ο Κρεμαστινός στα Δωδεκάνησα, η Χριστοφιλοπούλου στην Ανατολική Αττική και ο Γρηγοράκος στη Λακωνία πλήρωσαν τις ιδιοτροπίες του εκλογικού νόμου που στέλνει κάποιες έδρες να… κόβουν βόλτες από νομό σε νομό. Βγήκαν άνετα πρώτοι στις περιφέρειές τους, όμως το ΚΙΝΑΛ δεν έβγαλε έδρα και έτσι έμειναν εκτός Βουλής.
Πλήρες άρθρο...
Τη σκόνη του Πολάκη έφαγε ο «πολύς» Σταθάκης στα Χανιά. Μιλάμε για καθαρή νίκη με διαφορά περίπου τρεισίμισι χιλιάδων σταυρών (15.309 ο Πολάκης, 11.649 ο Σταθάκης, που έμεινε εκτός Βουλής, λόγω του εκλογικού συστήματος: μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στα Χανιά, η ΝΔ πήρε τις τρεις από τις τέσσερις έδρες).
Πλήρες άρθρο...
Αν μας ρωτήσετε ποιον πιστεύουμε, τον Βελόπουλο ή τον Nασίκα, θα απαντήσουμε «τον δεύτερο». Γιατί ο Βελόπουλος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από ένα ψέμα επιπέδου…  «Τελοπόν» και… επιστολών του Ιησού Χριστού. Εδωσε, είπε, την έδρα σ' έναν υποψήφιο που πήρε τρεις χιλιάδες σταυρούς κι όχι σε κάποιον (τον Νασίκα), που πήρε χίλιους τριακόσιους σταυρούς σε μια μεγαλύτερη περιφέρεια.
Πλήρες άρθρο...
Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο (http://www.eksegersi.gr/issue/1013/Πολιτική/33468. Παράνομα-καταφύγια-παράνομο-εμπόριο-ζώων) για τη δραστηριοποίηση των νεοναζιστών της ΧΑ στην κατασκευή (εξ ορισμού) παράνομων καταφυγίων σκύλων, υπό το μανδύα της… φιλοζωίας. Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα τους, στο οποίο καμάρωναν ότι πήραν μέρος στην κατασκευή καταφυγίου σκύλων στην Ανατολική Αττική.
Πλήρες άρθρο...
Oι συριζαίοι που έλεγαν «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», που έδιναν κορυφαίο διλημματικό χαρακτήρα στις εκλογές (ιδιαίτερα πριν από τις ευρωεκλογές), παρέδωσαν μες στην καλή χαρά τα υπουργεία στους διαδόχους τους. Γελούσαν και τα μουστάκια τους. Γιατί άραγε; Απλούστατα, επειδή κατάφεραν να αυξή
Πλήρες άρθρο...
Υπάρχουν δυο πολιτικές προτεραιότητες που πρέπει να υλοποιήσει ο Μητσοτάκης: η συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Το εγχείρημα είναι εξ ορισμού δύσκολο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο. Γιατί για να ισχύσει αυτός από τις επόμενες εκλογές χρειάζονται 200 ψήφοι, τις οποίες δεν έχει.
Πλήρες άρθρο...
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Μεσημέρι Παρασκευής, δυο μέρες πριν από τις εκλογές ή -καλύτερα- τελευταία εργάσιμη μέρα πριν από τις εκλογές, συγκάλεσαν σύσκεψη για να ρυθμίσουν τα σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ (Σαββίδης). Για να ολοκληρωθεί η «δουλειά», πρόσθεσαν και την ΑΕΚ (Μελισσανίδης), η οποία όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Nova και για την προσεχή περίοδο, και τον ΟΦΗ (έχει ψηφαλάκια η Κρήτη και ήθελαν να ξανακάνουν το χάρτη ροζ).
Πλήρες άρθρο...
Για τη Γεννηματά τα πράγματα ήταν μάλλον απλά σχετικά με την περιφέρεια από την οποία θα επέλεγε την έδρα της. Ηταν υποψήφια σε Ηράκλειο, Εύβοια και Νότιο Τομέα Αθήνας. Η Εύβοια αποκλείστηκε, γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν πήρε έδρα. Είχε να επιλέξει μεταξύ Κεγκέρογλου και Τόνιας Αντωνίου.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τατσόπουλος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συναγωνιζόταν τους Μπουμπούκους σε υβριστικά σχόλια κατά του πρώην κόμματός του, ήρθε δέκατος τρίτος μεταξύ δεκαεννιά υποψήφιων της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Κατάφερε να περάσει μόνο κάτι παντελώς άγνωστους υποψήφιους, ενώ άλλοι παντελώς άγνωστοι τον πέρασαν.
Πλήρες άρθρο...
Το μόνο που μένει τώρα είναι να τελέσουν από κοινού τους γάμους τους, η Αχτσιόγλου με τον Τζανακόπουλο και η Μιχαηλίδου με τον Κεφαλογιάννη (ναι, είναι ζευγάρι στην κυβέρνηση και στη ζωή). Τι γλύκες ήταν αυτές! Τι θέρμη, τι ευγένεια, τι αγάπη! Αφού ο Μηταράκης δεν άντεξε και φίλήθηκε σταυρωτά με τη Θεανώ.
Πλήρες άρθρο...
Στις 20 Μάη του 2019, υποβάλαμε αναφορά (αριθμός πρωτοκόλλου 2382) στον γενικό γραμματέα της Βουλής Κ. Αθανασίου και στον πρόεδρο Ν. Βούτση, ενημερώνοντάς τους ότι δύο επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος, καταθέτοντας ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της ΧΑ, δήλωσαν ότι δεν ασχολούνται με το κοινοβουλευτικό έργο των βουλευτών από τους οποίους έχουν προσληφθεί, αλλά με άλλα καθήκοντα.
Πλήρες άρθρο...