Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:00

ΔιεθνήPointer

«Μαρμελάδα τρέλας» η φασιστική προεδρία Μπολσονάρου στη Βραζιλία

Small_img_33505
«Μαρμελάδα τρέλας» χαρακτήρισε ο ακροδεξιός ροκάς Lobao quebra την πολιτική του φασίστα προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, τον οποίο πριν από μερικούς μήνες εκθείαζε! Τα έργα και τις ημέρες του πρώτου εξαμήνου της προεδρίας Μπολσονάρου στη Βραζιλία περιγράφει ο βρετανικός «Γκάρντιαν» (βλ. https://www.theguardian.com/world/2019/jul/03/jair-bolsonaro-brazil-first-six-months-right-dismayed). Ορίστε μερικά από αυτά, κατά χρονολογική σειρά:
 
Μάρτης: Αποκαλύπτονται στα μίντια οι σχέσεις του Μπολσονάρου με πρόσωπα των παραστρατιωτικών μαφιό-ζικων οργανώσεων. Ο ίδιος εμφανίζεται σε φωτογραφία να αγκαλιάζει έναν από τους δύο μπάτσους που συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για τη δολοφονία το 2018 της 38χρονης δημοτικού συμβούλου του Ρίο ντε Τζανέιρο, Μαριέλε Φράκνο, που κατέκρινε την αστυνομική βία και τις δολοφονίες στις φαβέλες. Ο ένας από τους γιους του Μπολσονάρου είχε σχέση με την κόρη ενός μαφιόζου, ονόματι Ρόνι Λέσα, που τα ΜΜΕ τον χαρακτηρίζουν ως «ψυχρό εκτελεστή» που ελέγχει τμήμα της μαφίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Γι’ αυτά είχαμε γράψει και σ’ αυτές εδώ τις στήλες (βλ. http://www.eksegersi.gr/issue/999/Διεθνή/32642.Αναδύεται-η-μπόχα-του-«Φρανκενστάιν»).
 
Μάης: Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις κατά των άγριων περικοπών στην Παιδεία και την επιστημονική έρευνα από την κυβέρνηση Μπολσονάρου. Ο τελευταίος χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές «χρήσιμους ηλίθιους» και «βλάκες»!
 
Ιούνης: Στο προεδρικό αεροπλάνο που κατευθύνεται προς την Οσάκα, προκειμένου ο Μπολσονάρου να συμμετάσχει στη συνάντηση των G20 στην Ιαπωνία, ανακαλύπτονται 40 κιλά κοκαΐνης! Το φορτίο εντοπίστηκε σε αεροδρόμιο της Ισπανίας, όπου το αεροπλάνο έκανε σύντομη στάση. Δε γνωρίζουμε ποια εξήγηση έδωσε (αν έδωσε) ο… «αδιάφθορος» φασίστας πρόεδρος της Βραζιλίας.
 
Τον ίδιο μήνα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Intercept (βλ. https://theintercept.com/series/secret-brazil-archive/)  δημοσίευσε στοιχεία για τις μυστικές επαφές του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης, Σέρτζιο Μόρο, όταν ήταν δικαστής στην υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων της εταιρείας Petrobras, με τους κατηγόρους του Λούλα που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο. Ο Μόρο, που αποθεώθηκε ως ο «αδιάφθορος δικαστής» που έβαλε τους «κακούς» στη φυλακή, κατηγορείται ότι ενημέρωνε τους κατηγόρους για τις αποφάσεις που θα έπαιρνε, τους έδινε στοιχεία και προσανατόλιζε την έρευνα στην κατεύθυνση της ενοχοποίησης πολιτικών προσώπων (όπως ο Λούλα), αντί των στελεχών της εταιρίας.
 
Ιδού η φασιστική πολιτική σ’ όλο το μεγαλείο της!
Σάββατο 13 Ιουλίου 2019