Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 | 04:06

ΠολιτικήPointer

Απλά αισχροί

 
Η πλειοψηφία του αστικού Τύπου «έκραξε» τον Αραχωβίτη γιατί με λεφτά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τύπωσε και μοίρασε προπαγανδιστικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ, «μπουκώνοντας με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τρεις μόνο εφημερίδες (Αυγή, ΕφΣυν, Realnews).
 
Ο Αραχωβίτης απάντησε ότι «τα κριτήρια επιλογής των εφημερίδων που διένειμαν το ενημερωτικό έντυπο δεν ήταν πολιτικά, αλλά ποιοτικά»! Και πως η δουλειά έγινε με απευθείας αναθέσεις γιατί δεν υποβλήθηκε καμιά προσφορά στο διαγωνισμό που έγινε τον Ιούνη. Οσο για το ιλουστρασιόν φυλλάδιο, δεν ήταν προεκλογικό αλλά «έχει ως στόχο να ενημερώσει εμπεριστατωμένα τους αγρότες, χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς πολιτικά μηνύματα για το έργο της ηγεσίας, των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»! Οσο για την προεκλογική περίοδο, απλώς… συνέπεσε, γιατί οι εκλογές έγιναν πρόωρα (το ότι προηγουμένως υπήρχαν προγραμματισμένες ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, προφανώς ήταν και πάλι… συμπτωματικό).
 
Προκειμένου να εξαφανιστεί η παραμικρή αμφιβολία για τον προπαγανδιστικό (και όχι ενημερωτικό) χαρακτήρα αυτού του φυλλάδιου αρκεί να παραθέσουμε απόσπασμα από το κείμενο της πρώτης σελίδας, υπό τον τίτλο «Προχωράμε μπροστά»! «Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης έδειξαν ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Με μια λογική προστασίας των μικρομεσαίων στρωμάτων και των θυμάτων της κρίσης, καταφέραμε να βγούμε από τη Μέγγενη των Μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, γεγονός που θέτει τον αγρότη στο επίκεντρο του νέου παραγωγικού και Δίκαιου Μοντέλου Ανάπτυξης»!
 
Σάββατο 06 Ιουλίου 2019