Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 09:56

ΔιεθνήPointer

Χέρι-χέρι ευρωπαίοι φασίστες και ναζί-σιωνιστές

 
Με αφορμή την αμερικανόπνευστη Σύνοδο του Μπαχρέιν για το Παλαιστινιακό, που έγινε την περασμένη βδομάδα, ο διαβόητος ολλανδός φασίστας πολιτικός Βίλντερς κάλεσε με δημόσια δήλωσή του σε διωγμό των Παλαιστίνιων από τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα και σε μεταφορά τους στην Ιορδανία, ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που η «Συμφωνία του Αιώνα» του Τραμπ αποτύχει. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «στη Χάγη (σ.σ. έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης) δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για το πλάνο του Τραμπ. Το δικό μου πλάνο, το πλάνο Βίλντερς, είναι καλύτερο. Ολοι οι Παλαιστίνιοι να πάνε στην Ιορδανία. Αυτό θα τερματίσει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μια και καλή και οι Παλαιστίνιοι θα έχουν μια εναλλακτική πατρίδα»!
 
Μπορεί οι δηλώσεις του Βίλντερς να ακούγονται γελοίες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στις εθνικές εκλογές του 2017 το κόμμα του ήρθε δεύτερο, ενώ οι ισλαμοφοβικές και αντιμεταναστευτικές κραυγές του βρίσκουν ιδιαίτερη απήχηση στη σε σημαντικό βαθμό φασιστικοποιημένη ολλανδική κοινωνία.
 
Το 2015, ο Βίλντερς εμφανίστηκε σε μια συγκέντρωση του γερμανικού φασιστικού Pegida και απευθυνόμενος στο κοινό είπε: «Κοιτάξτε το Ισραήλ, μάθετε από το Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι ένας φάρος ελευθερίας και οικονομικής ευρωστίας σε μια περιοχή ισλαμικού σκοταδισμού».
 
Οι ακροδεξιές απόψεις του Βίλντερς και άλλων ευρωπαίων ακροδεξιών πολιτικών για το Παλαιστινιακό δεν πρόκειται να γίνουν επίσημη εξωτερική πολιτική των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστών κρατών, τουλάχιστον όχι άμεσα, γιατί αυτό θα πυροδοτούσε μια σύγκρουση που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι σιωνιστές μπορούν να τη σηκώσουν. Σηματοδοτούν, παρολαυτά, τη μετακίνηση προς τα δεξιά του συνόλου του αστικού πολιτικού φάσματος στο Παλαιστινιακό και την εντεινόμενη απονομιμοποίηση σε θεσμικό επίπεδο των παλαιστινιακών πολιτικών οργανώσεων, ενώ όποιος τολμήσει να μιλήσει ενάντια στα σιωνιστικά εγκλήματα κατηγορείται για… αντισημητισμό.
Σάββατο 06 Ιουλίου 2019