Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 | 07:06

ΠολιτικήPointer

Βαρυστομάχιασαν

Τσίπρας και Αποστολάκης συναντήθηκαν και φρόντισαν να μαθευτεί ότι ο πρώην αρχηγός του επιτελείου και νυν υπουργός Αμυνας δε θα είναι υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδέλτιου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην αποσπαστεί από τα «κρίσιμα εθνικά θέματα» που διαχειρίζεται. Αυτή ήταν η εκδοχή του Μαξίμου, σύμφωνα με τις νέες διαρροές. Εκδοχή που δεν έπεισε καθόλου, διότι με μια εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας δε θα χρειαζόταν να αποσπαστεί ούτε δευτερόλεπτο από τα όποια κυβερνητικά του καθήκοντα.

Ο Αποστολάκης έδωσε μια διαφορετική εκδοχή μιλώντας στον ΑΝΤ1. Του έγινε πρόταση, τη συζήτησε αρκετά με τον πρωθυπουργό και αποφάσισε να μην τη δεχτεί. «Σε αυτή τη φάση είπαμε να μην κάνω αυτό το βήμα. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν είχα πρόθεση να εξελιχθώ σε πολιτικό». Απ' αυτή τη δήλωση μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η πρόταση Τσίπρα δεν ήταν για εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, αλλά για συμμετοχή σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Ο Αποστολάκης δεν έχει προσωπικό μηχανισμό (πότε να προλάβει να φτιάξει;), δεν είναι συριζαίος, δεν έχει προσβάσεις στον κομματικό μηχανισμό, συνυπολογίστε και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πτώση και θα χάσει τους μισούς βουλευτές του και θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι δεν τον συνέφερε να «εκτεθεί» και να εισπράξει ένα ηχηρό χαστούκι.

Αυτό θα μπορούσε να λυθεί μόνο αν ο Τσίπρας του εξασφάλιζε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Ηταν όμως πολλοί οι συριζαίοι που ανέβηκαν στα κάγκελα μόλις άκουσαν ότι ο Αποστολάκης θα πάρει δώρο μια βουλευτική έδρα, χωρίς να έχει βάλει ένσημα σε κομματική δουλειά. Με τόσους ανελίτες στα ψηφοδέλτια, με την Κουντουρά ήδη ευρωβουλευτή, βαρυστομάχιασαν και δεν μπορούσαν να χωνέψουν έναν ακόμα.
 
Σάββατο 22 Ιουνίου 2019