Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 | 06:33

ΠολιτικήPointer

Πίσω έχει η αχλάδα την ουράΒλέποντας τη φωτογραφία κάποιος που δε γνωρίζει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, θα νόμιζε ότι νίκησε η Δούρου και έχασε ο Πατούλης. Η Δούρου έδειξε από το βράδυ κιόλας του δεύτερου γύρου, ότι σ' αυτή τη φάση είναι αποφασισμένη να «παίξει» στο επίπεδο της περιφέρειας, για να μη χρεωθεί τίποτα από την επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να βγει εντελώς από το κάδρο της ήττας, να εμφανίζεται αυτό το διάστημα ως πολιτικός της θετικής πράξης, ώστε να οικοδομήσει το ηγετικό της προφίλ εν αναμονή των όποιων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ (η ηλικία της της επιτρέπει να περιμένει - άλλωστε το κάζο του Βενιζέλου το 2007 έχει καταστήσει όλους τους δελφίνους, ανεξαρτήτως αστικού κόμματος, προσεκτικούς).

Κάλεσε, λοιπόν, τον Πατούλη σε εθιμοτυπική συνάντηση και έλαμπε ολόκληρη, λες και ήταν η νικήτρια των εκλογών. Αφού έβγαλε έναν δεκάρικο υπέρ της απλής αναλογικής, καμαρώνοντας ότι έχει δώσει «διαπιστευτήρια σύνθεσης, συνεννόησης και συνεργασίας» (!!!), ανακοίνωσε ότι «ξεκινάμε για το επόμενο χρονικό διάστημα μία συνεργασία που αντίπαλο θα έχει τα προβλήματα των συμπολιτών μας». Είναι προφανές ότι προσπαθεί να εκτοπίσει τον Σγουρό και να κάνει αυτή «παιχνίδι» με τον Πατούλη.

Ο Πατούλης, χωρίς γελάκια και χαρούλες, έμεινε στα τυπικά. Ευχαρίστησε τη Δούρου «για την πάρα πολλή φιλόξενη διάθεση η οποία υπάρχει, και η οποία θα συνεχιστεί για το καλό της Αττικής και για τους πολίτες μας» και συνέχισε με τα τετριμμένα: «Και ό,τι άλλο ακριβώς έχει ξεκινήσει με ορθολογικό τρόπο θα συνεχιστεί. Και ό,τι άλλο πρέπει να γίνει, προφανώς μέσα από τη σύνθεση, θα θελήσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Νομίζω ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να δώσει λύσεις και θα δώσει λύσεις. Και πάνω από όλα αυτό που προέχει είναι το συμφέρον των πολιτών και προφανώς η ανάπτυξη της χώρας και της Αττικής μας. Συνεχίζουμε». 

Μ' άλλα λόγια, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Ο Πατούλης έχει 38 στους 101 συμβούλους. Αν πάρει τους 17 του Σγουρού, βγάζει απόλυτη πλειοψηφία. Ξεκινώντας το «νταλαβέρι» με τη Δούρου, στέλνει σήμα στον Σγουρό: τρέξε, γιατί μπορεί να μείνεις έξω. Φυσικά, το παζάρι θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές, όμως το γεγονός ότι ο Σγουρός επέλεξε να μην είναι υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, μολονότι του το ζήτησε η ίδια η Γεννηματά, δείχνει τον προσανατολισμό του.
 
Σάββατο 22 Ιουνίου 2019