Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 | 05:52

ΠολιτικήPointer

Σε δουλειά να βρισκόμαστε…

Οπως πληροφορηθήκαμε από δελτίο Τύπου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν οι πολιτικοί όροι και η προγραμματική συμφωνία πολιτικής/εκλογικής συνεργασίας ούτε με την ΛΑΕ, με βάση και την απόφαση του πρόσφατου Πανελλαδικού Συμβουλίου της, αλλά ούτε με άλλες δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις τους στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στην Αθήνα». Γι' αυτό θα κατέβει μόνη της στις εκλογές, «με στόχο να συσπειρώσει μέσα από μια πλατιά απεύθυνση όλον τον μαχόμενο κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς».

Εμάς λόγος δεν μας πέφτει, αναρωτιόμαστε όμως γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργάνωσε την εκδήλωση-συζήτηση στις 10 Ιούνη, όταν οι θέσεις όλων των άλλων οργανώσεων είναι γνωστές; Σε μια ανοιχτή εκδήλωση θα γινόταν αυτό που δεν κατέστη εφικτό στις μη δημόσιες συζητήσεις μεταξύ των οργανώσεων; 'Η ήταν απλά μια εκδήλωση… ζύμωσης της ιδέας ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ενωτική ενώ οι άλλοι είναι αντιενωτικοί; Η υποταγή στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό περιλαμβάνει και τέτοια κολπάκια. Μόνο που και σ' αυτόν τον τομέα τα όποια επιχειρήματα έχουν εξαντληθεί, καθώς «όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους». Τώρα, περιμένουν να μετρήσουν τα «κουκιά» που θα πάρουν στις 7 του Ιούλη.

ΥΓ. Η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», που δεν είναι ο επίσημος συνδυασμός στο δήμο της Αθήνας, αλλά ένας από τους δύο συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πανηγυρίζει διότι εκτός από έναν δημοτικό σύμβουλο εξέλεξε και έξι διαμερισματικούς συμβούλους (έναν σε κάθε διαμέρισμα, πλην του τρίτου), γεγονός που θεωρεί «επιβράβευση της ενωτικής δράσης μας με τον κόσμο της αριστεράς και των κινημάτων» κτλ. Οργανώνει, μάλιστα και γλέντι για να το γιορτάσει, το βράδυ της Κυριακής. Ισως γι' αυτό, η ανακοίνωση για τις βουλευτικές εκλογές καταλήγει με τη φράση ότι «σ' αυτή τη μάχη οι οργανώσεις και το ανένταχτο δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα χρειαστεί να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε συντροφικό κλίμα»…


Σάββατο 22 Ιουνίου 2019