Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 | 06:01

ΠολιτικήPointer

Ζητάει και τα ρέστα

Αλήθεια, γιατί η ΝΔ καλύπτει αυτόν τον πολιτευτή της, τον Τρομπούκη, που πιάστηκε από το ΣΕΠΕ να απασχολεί αδήλωτη καθαρίστρια στο διαγνωστικό του κέντρο στη Χίο και καταγγέλλεται ότι παρεμπόδισε τον έλεγχο και επιτέθηκε στον επιθεωρητή Εργασίας που έκανε τον έλεγχο;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι με την υπόθεση του Τρομπούκη. Να βάλουμε όσα ερωτηματικά θέλουν σε ό,τι αφορά την καταγγελία του επιθεωρητή ότι ο Τρομπούκης του επιτέθηκε με βρισιές, απειλές και εκσφενδονίζοντας αντικείμενο. Αυτά θα τα βρουν τα δικαστήρια, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Η αδήλωτη εργάτρια, όμως, είναι γεγονός.

Ο Τρομπούκης ζητάει και τα ρέστα, δηλώνοντας ότι ασφάλιζε την καθαρίστρια με εργόσημο! Ομως, η ασφάλιση με εργόσημο προβλέπεται μόνο για δουλειά στο σπίτι, όχι για τις επιχειρήσεις που οφείλουν να ασφαλίζουν κανονικά τους εργαζόμενους (έχουν, άλλωστε, στη διάθεσή τους ένα σωρό αντεργατικά εργαλεία για τη μειωμένη ασφάλιση των εργατών). Και το εργόσημο, όπως αποκάλυψε το ΣΕΠΕ, αγοράστηκε μετά τη χρονική στιγμή του ελέγχου. Φως φανάρι ότι η καθαρίστρια υποχρεωνόταν να δουλεύει ανασφάλιστη στην επιχείρηση του εν λόγω πολιτικού στελέχους. Αν του την είχαν στημένη ή όχι είναι, φυσικά, αδιάφορο.


Σάββατο 22 Ιουνίου 2019