Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 21:51

ΔιεθνήPointer

Λευτεριά στη Μπαρκίν ΤιμτίκΠαρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, το αντιδραστικό τουρκικό καθεστώς αρνείται να αποφυλακίσει την 36χρονη δικηγόρο Μπαρκίν Τιμτίκ, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού και του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών, που έχει προφυλακιστεί  (όχι για πρώτη φορά), στο πλαίσιο των μαζικών αυθαίρετων φυλακίσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση του Ερντογάν.

Στην Τιμτίκ διαγνώστηκαν δύο διαφορετικού μεγέθους ωοθηκικές κύστεις. Η μία απ' αυτές εξαιρετικά διογκωμένη, μεγέθους 14 εκατοστών. Κι ενώ ξεκίνησε μια καμπάνια απελευθέρωσής της, προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας, γνωστοποιήθηκε ότι η Μπαρκίν χειρουργήθηκε, χωρίς να ενημερωθούν οι δικηγόροι της και οι οικείοι της, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, χωρίς η ίδια να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τους θεράποντες γιατρούς της, να κάνει όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και να επιλέξει τη μέθοδο θεραπείας που θ' ακολουθήσει.

Αυτή η μεταχείριση συνιστά έγκλημα εκ μέρους του τουρκικού κράτους, όπως καταγγέλλουν τούρκοι νομικοί. Ηδη οργανώνεται μια διεθνής καμπάνια για την άμεση αποφυλάκιση της Μπαρκίν Τιμτίκ.
Σάββατο 22 Ιουνίου 2019