Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 | 01:54
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε: Πόλεμος και Ειρήνη Είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά. Ομως η ειρήνη τους κι ο πόλεμός τους Μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα. Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους καθώς ο γιος από τη μάνα. Εχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά.
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, ενόψει της συνάντησης του Τραμπ με τον Σι στην Οσάκα της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στα τέλη του μήνα. Τα αποτελέσματα των παζαριών θα τα μάθουμε μετά από τη συνάντηση των δύο ηγετών, ωστόσο μπορούμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις βάσει της μέχρι τώρα πορείας των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Πλήρες άρθρο...
Νετανιάχου και Τραμπ ανταλλάσσουν μηνύματα από το Twitter  σαν ερωτευμένο ζευγαράκι. Ο πρώτος, όπως το είχε υποσχεθεί, ξαναπήγε στα κατακτημένα από τη Συρία Υψίπεδα του Γκολάν και βάφτισε έναν εποικισμό με το όνομα του Τραμπ, φροντίζοντας να  το διατυμπανίσει από το Twitter («Εγκαινιάζοντας μια νέα κοινότητα στα Υψίπεδα του Γκολάν με το όνομα ενός φίλου του Ισραήλ, του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Νεκρός ο εκλεγείς και ανατραπείς από το στρατό Μοχάμεντ Μόρσι

Εξουσιαστικές κλίκες στην πλάτη του λαού

Το θάνατο μέσα στη δικαστική αίθουσα, ύστερα από έξι χρόνια φυλάκισης, βρήκε ο ανατραπείς από τη στρατιωτική χούντα της Αιγύπτου πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Οι συγγενείς του δήλωσαν ότι δε γνωρίζουν πού βρίσκεται το σώμα του, ενώ καταγγέλλουν ότι οι Αρχές αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν να θάψουν το νεκρό στον οικογενειακό τους τάφο, φοβούμενες ότι θα αποτελέσει τόπο λατρείας για τους οπαδούς της Αδελφότητας.
Πλήρες άρθρο...
Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, το αντιδραστικό τουρκικό καθεστώς αρνείται να αποφυλακίσει την 36χρονη δικηγόρο Μπαρκίν Τιμτίκ, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού και του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών, που έχει προφυλακιστεί  (όχι για πρώτη φορά), στο πλαίσιο των μαζικών αυθαίρετων φυλακίσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση του Ερντογάν.
Πλήρες άρθρο...