Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 14:42
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια στην εξουσία, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερίζα Μέι υπέβαλε κι επίσημα την προηγούμενη Παρασκευή την παραίτηση που είχε εξαγγείλει μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, τα οποία επισφράγισαν τον καταποντισμό των Τόρηδων που βρέθηκαν στην πέμπτη θέση χάνοντας τους 11 από τους 15 ευρωβουλευτές τους! Η παταγώδης αποτυχία του σχεδίου της Μέι για το Brexit δεν μπορούσε να την οδηγήσει πουθενά αλλού εκτός από την παραίτηση.
Πλήρες άρθρο...
Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από τότε που το Χονγκ Κονγκ πέρασε στον έλεγχο της Κίνας (το 1997) έγινε την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με τη δυτικόφιλη αντιπολίτευση, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο (παραπάνω από το ένα όγδοο του πληθυσμού!), ενώ η αστυνομία «μέτρησε» 240 χιλιάδες, κάνοντας τη διαδήλωση ανάλογου όγκου με αυτή που έγινε το 2003, που είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο για την «εθνική ασφάλεια».
Πλήρες άρθρο...
Είτε το πάρει κανείς ως εκδήλωση αβροφροσύνης είτε ως έκφραση μύχιων πόθων, το σίγουρο είναι ότι η δήλωση Μακρόν πως θα στήριζε τη Μέρκελ αν έθετε υποψηφιότητα ως πρόεδρος της Κομισιόν, δε φαίνεται να έχει μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα. Η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική όταν ολοκληρώσει τη θητεία της ως καγκελάριος το 2021 και δε νομίζουμε ότι θα ικανοποιούσε τις φιλοδοξίες της η θέση που σήμερα κατέχει ο Γιούνκερ.
Πλήρες άρθρο...
Το διάταγμα για την αναβολή των δημοτικών εκλογών της 30ής Ιούνη, που υπέγραψε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να διεξαχθούν χωρίς να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και κοινωνικές συγκρούσεις, μεγάλωσε το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα.
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με μυστικά έγγραφα της Παλαιστινιακής Αρχής, που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Associated Press, ο Αμπάς έδωσε εντολή για αύξηση 67% στους μισθούς των στελεχών της ΠΑ και άλλα οικονομικά οφέλη με τη μορφή επιδομάτων και μπόνους, ενώ η οικονομία της Δυτικής Οχθης καταρρέει και η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων της ΠΑ, ανάμεσά τους δάσκαλοι και ιατρικό προσωπικό, λαμβάνουν εδώ και πολλούς μήνες μισθό μειωμένο στο μισό.
Πλήρες άρθρο...
Ο Μπαρουφάκης πρέπει να αισθάνεται πολύ περήφανος. Τα θυμόσαστε τα IOUs (I Owe You, κάτι σαν συναλλαγματική), που θα εξέδιδε το ελληνικό κράτος ως ένα είδος παράλληλου νομίσματος; Η ιταλική Βουλή, μετά από πρόταση της νεοφασιστικής Λέγκα, που μετά από τις ευρωεκλογές καμαρώνει ως πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό κόμμα, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος, των mini-ΒOTs.
Πλήρες άρθρο...