Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:05

ΠολιτικήPointer

Βγήκε κι από πάνω

Ούτε πολιτικά πρωτάρης είναι ο Λοβέρδος ούτε νομικά άσχετος. Εμφανίστηκε, λοιπόν, στις 30 του Μάη στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς για να δώσει εξηγήσεις (ως ύποπτος για το σκάνδαλο Novartis), αλλά δεν κατέθεσε κανένα Υπόμνημα παροχής εξηγήσεων, όπως συνηθίζεται. Κατέθεσε τις επτά μηνύσεις που έχει υποβάλει και τις αγορεύσεις του στην Ολομέλεια της Βουλής. Κι όπως αναμενόταν, βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο έκανε και δήλωση: «Στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης.  Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Οσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους».
 
Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα κρατούσε την ίδια νομική στάση, αν δε διαπίστωνε ότι πέρασε μια ολόκληρη προεκλογική περίοδος χωρίς το σκάνδαλο Novartis, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», όπως το είχε χαρακτηρίσει βγαίνοντας από το πρωθυπουργικό γραφείο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, να χρησιμοποιηθεί καθόλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατάλαβε ότι οι συριζαίοι και το «σύστημα Παπαγγελόπουλου» ανακρούουν πρύμνα και περνάει στην αντεπίθεση.
 
Εμείς να θυμίσουμε ότι ο Παπαγγελόπουλος, όταν είχε κάνει τη δήλωση που παραθέσαμε, είχε επικαλεστεί την πολύχρονη πείρα του ως εισαγγελέας. Μετά, όταν ο θησαυρός άρχισε να αποδεικνύεται άνθρακες, είχε πει στη Βουλή ότι δεν αναφερόταν στα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν. Πώς, λοιπόν, να μη βγει και από πάνω ο Λοβέρδος, που είναι ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος; Ως γνωστόν, στο αρχείο έχουν ήδη τεθεί οι υποθέσεις των Βενιζέλου, Πικραμμένου, Κουτρουμάνη, Λυκουρέντζου, ενώ εκκρεμούν οι υποθέσεις των Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Αβραμόπουλου, Σαλμά. Είχε ειπωθεί ότι μέχρι το τέλος του Απρίλη θα ξεκαθαριστούν και αυτοί οι φάκελοι (αναμενόταν να πάνε στο αρχείο τουλάχιστον οι τέσσερις), όμως πέρασε και ο Μάης και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την Τουλουπάκη και την ομάδα της. Προφανώς, περίμενε να τελειώσουν οι τριπλές εκλογές της 26ης του Μάη, για να μη δημιουργηθούν δυσμενείς εντυπώσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα το τραβήξει, όμως, και ολόκληρο τον Ιούνη;
 
 
Σάββατο 08 Ιουνίου 2019