Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:10

ΠολιτικήPointer

Τα ορφανά του Καραμανλισμού


Οπως έλεγε ο γίγαντας Βαγγέλης Αντώναρος στο πάνελ της ΕΡΤ, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, γνωρίζει ότι γίνονται διάφορες διεργασίες (στις οποίες δε συμμετέχει, όπως έσπευσε να διευκρινίσει) για τη δημιουργία νέου φορέα της Κεντροδεξιάς, από διάφορα σχήματα που πήραν μέρος στις Ευρωεκλογές. Ποιοι μπορούν να κάνουν τέτοια αποκοτιά; Τα διάφορα ορφανά του Καραμανλισμού, που δεν μπόρεσαν (και δεν μπορούν) να πιάσουν επαφή με τη μητσοτακική ΝΔ.
 
Στις ευρωεκλογές κατέβηκαν δύο τέτοια σχήματα. Οι Ελληνες Ριζοσπάστες του Σάββα Τσιτουρίδη πήραν 9.264 ψήφους και ποσοστό 0,16%! Η Νέα Ελληνική Ορμή της αναπληρώτριας υπουργού του Τσίπρα Κατερίνας Παπακώστα τα πήγε καλύτερα, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τον Δημοσθένη Βεργή και να πάρει  12.289 ψήφους και 0,225!
 
Ο Τσιτουρίδης, αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του και δήλωσε ότι «η θετική ψήφος τους μας δίνει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να συνεχίσουμε την πορεία του ακηδεμόνευτου ριζοσπαστισμού, που ξεκινήσαμε στις 26 Μαρτίου αυτής της χρονιάς» (!), ανακοίνωσε ότι δε θα κατέβει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και προέτρεψε τους ψηφοφόρους του «στις εθνικές εκλογές να στηρίξουν πολιτικές δυνάμεις και ανθρώπους που πιστεύουν βαθιά στην ενότητα των λαών της ηπείρου μας, στην κοινωνική δημοκρατία, στην αλληλεγγύη, έχουν όραμα, φαντασία και αίσθηση του μέλλοντος. Να επιλέξουν αυτούς που θα μπορούσαν χωρίς δεσμεύσεις και ιδεοληψίες να επαναφέρουν τη χώρα μας στην κανονικότητα, μέσα σε μια Ευρώπη ασφάλειας και ευημερίας για όλους και σ' έναν ανοιχτό κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς» (καταλάβατε τίποτα; ούτε κι εμείς).
 
Η Παπακώστα συγκάλεσε τα έργα (παρακαλούμε μη γελάτε, η ΝΕΟ έχει Διοικούσα Επιτροπή) και ανακοίνωσε ποιους υποστηρίζει στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Οχι για όλη την Ελλάδα, αλλά μόνο για δύο περιφέρειες (Τατούλη στην Πελοπόννησο και Γκλέτσο στη Στερεά) και 13 δήμους (φαίνεται σ' αυτούς κατέβαιναν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δικοί τους). Για το τι θα κάνει στις εθνικές εκλογές δεν μας διαφώτισε η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΕΟ. Θα είναι η Παπακώστα υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα της κλείσουν την πόρτα οι συριζαίοι;
 
Πάντως, αν ο νέος φορέας είναι ο Τσιτουρίδης, η Παπακώστα και ο Αρούλης ο Σπηλιωτόπουλος, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Αντώναρου, καταλαβαίνετε τι γέλια κάνουν ήδη στο επιτελείο του Μητσοτάκη.
 
 
 
 
 
Σάββατο 08 Ιουνίου 2019