Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 | 16:54

ΠολιτικήPointer

Αλητεία χωρίς όρια


Οχι, δεν το έχουν τερματίσει  οι συριζαίοι, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Η αλητεία τους δεν έχει όρια, είναι άπειρη όπως το σύμπαν. Δείτε τι ξεστόμισε ο Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Αυτή τη στιγμή ακούω ένα ωραίο σύνθημα: Θέλουμε μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Μου θυμίζει αυτό που έλεγαν ορισμένοι σε εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές, ότι με έναν νόμο και με ένα άρθρο θα ακυρώσουμε τα Μνημόνια, που κι αυτό λάθος ήταν».
 
Τεσσεράμισι χρόνια μετά, ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μας λέει ότι ήταν λάθος το κεντρικό σύνθημα με το οποίο πορεύτηκαν από το 2012 μέχρι και το 2014 και κέρδισαν τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Το έλεγαν, λέει, «κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ». Ποιοι κάποιοι, ρε αλήτες; Ψωμοτύρι στο στόμα όλων ήταν. Και πρώτα-πρώτα του ίδιου του Τσίπρα. Το έλεγε στη Βουλή, κάθε που ψηφιζόταν ένας μνημονιακό εφαρμοστικό πολυνομοσχέδιο, το έλεγε στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, το έλεγε στις συνεντεύξεις στις εφημερίδες, το φώναζε από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Κι ύστερα, όταν υπέγραψαν το τρίτο Μνημόνιο, επέμεναν ότι αυτοί ήθελαν να υλοποιήσουν το προεκλογικό τους σύνθημα, αλλά δεν μπόρεσαν, επειδή έπεσε πάνω τους όλη η συντηρητική Ευρώπη και αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν εκβιαζόμενοι, με το πιστόλι στον κρόταφο. Τι μας λέει τώρα ο Δραγασάκης; Σας κοροϊδέψαμε κι εσείς το χάψατε!
 
Δεν είναι όμως μόνο η αναγνώριση του «λάθους» με καθυστέρηση τεσσεράμισι χρόνων. Είναι και ο λόγος για τον οποίο γίνεται. «Δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές», λέει ο Δραγασάκης. Αυτό είναι απλά ένα προεκλογικό ψέμα, σαν αυτά που λέγαμε εμείς μέχρι και το 2014.
 
 
 
 
 
Σάββατο 08 Ιουνίου 2019