Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 18:42

ΠολιτικήPointer

Μικροτριβές

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στο υπουργικό συμβούλιο διαφώνησαν με το διορισμό προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Πιτσιόρλας, ο Σταθάκης και ο Βίτσας. Ο Πιτσιόρλας, μάλιστα, έφυγε νωρίτερα από το υπουργικό συμβούλιο και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
 
Ο Σταθάκης επιβεβαίωσε έμμεσα τη διαφωνία του, δηλώνοντας γραπτώς: «Μετά από τη συνήθη διαδικασία διαλόγου, στο Υπουργικό Συμβούλιο καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση». Ο Πιτσιόρλας δήλωσε, επίσης γραπτώς, ότι η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής «είναι ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό και σε τίποτα δεν σχετίζεται με τη σημερινή συζήτηση. Αλλωστε ούτε σήμερα είμαι βουλευτής, γεγονός που δεν εμπόδισε να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Είναι σίγουρο ότι υπήρξαν διαφωνίες, όμως κανένας δεν το τραβάει σε προεκλογική περίοδο. Ο Πιτσιόρλας θα γυρίσει στις επιχειρήσεις, καθώς ξέρει ότι δεν έχει καμιά τύχη να εκλεγεί βουλευτής. Αλλο υπουργός προερχόμενος από την «αγορά» (έτσι δεν τον παρουσίαζαν;), άλλο ένας απλός βουλευτάκος της αντιπολίτευσης. Οσο για τον Σταθάκη, εξακολουθεί να χτίζει το προφίλ του «σοβαρού» και «υπεύθυνου» πολιτικού. Γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας, έχει τις βλέψεις του που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τη «μετά τον Τσίπρα» εποχή.
 
 
 
 
 
 
Σάββατο 08 Ιουνίου 2019