Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 18:41

ΔιεθνήPointer

Κακούργημα η ανθρωπιά!

Κάθειρξη 20 ετών αντιμετωπίζει ο αμερικανός πολίτης Σκοτ Γουόρεν, κατηγορούμενος για συνωμοσία κατά του αμερικανικού κράτους, επειδή βοήθησε μετανάστες χωρίς χαρτιά!
 
Ο Γουόρεν είναι μέλος της οργάνωσης «Οχι άλλοι θάνατοι», που προσφέρει τροφή, νερό και ιατρική βοήθεια σε μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στις ΗΠΑ, προκειμένου να επιβιώσουν στην έρημο της Αριζόνα, όπου τη μέρα η θερμοκρασία ξεπερνά τους 46 βαθμούς Κελσίου και το βράδυ πέφτει στους 3-4 βαθμούς. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3.000 μετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σ' αυτή την έρημο την τελευταία δεκαετία.
 
Ο 36χρονος Γουόρεν συνελήφθη πέρυσι από συνοριοφύλακες μαζί με τους δύο μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Ονδούρα, στους οποίους προσέφερε τροφή, νερό και στέγη κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Η δίκη του από δικαστήριο της Αριζόνα ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες και γίνεται με βάση το σκληρό αντιμεταναστευτικό πλαίσιο που ισχύει στις ΗΠΑ, που εξισώνει την ανθρωπιά με κακούργημα.
 
Σάββατο 08 Ιουνίου 2019