Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 12:05

ΠολιτικήPointer

Σχόλια με νόημα

Με μαεστρία έπλεξε το σχόλιό του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην «Καθημερινή» ο διευθυντής της Alexis Παπαχελάς. Καταρχάς, ενημέρωσε το αναγνωστικό κοινό του ότι «Το εκλογικό αποτέλεσμα εξέπληξε ορισμένους στα κέντρα αποφάσεων στο εξωτερικό. Θεωρούσαν ότι ο κ. Τσίπρας θα παρέμενε ανίκητος ή πως η διαφορά θα ήταν πολύ μικρή. Τώρα έγινε αντιληπτό στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον ότι διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα. Γεγονός που σίγουρα ζύγισε και ο πρωθυπουργός πριν πάρει τις αποφάσεις του».
 
Μετά, σημείωσε με νόημα: «Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι οι Πρέσπες έπαιξαν μεν ρόλο, αλλά όχι όσο καταλυτικό προέβλεπαν διάφοροι. Η απόρριψη ήταν συνολική». Επομένως, ας ξεχάσουν όλοι τις Πρέσπες και την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει. Ο γέγονε γέγονε. Κι αυτό αφορά κυρίως τη ΝΔ που όλα δείχνουν ότι θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.
 
Στο καπάκι, ο Alexis μιλά εξ ονόματος των καπιταλιστών: «Είναι πολύ θετικό ότι πάμε άμεσα σε εκλογές. Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα πάγωνε εντελώς την οικονομία και ίσως να οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομική εκτροπή. Η ζημία που θα μπορούσε να προκληθεί σε λίγους μήνες θα ήταν τεράστια. Η κατάσταση με την Τουρκία απαιτεί μια ισχυρή κυβέρνηση».
 
Και βέβαια, ο Alexis δεν παραλείπει να απονείμει τα εύσημα στον Τσίπρα και το νέο δικομματισμό: «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο τόπος χρειάζεται κάτι διαφορετικό. Οχι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανισθεί, κανείς δεν πρέπει να κάνει αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση. Αλλωστε, παρά την αλαζονική στάση που κράτησε κατά την προεκλογική περίοδο, κάπου μέσα του γνώριζε ότι έπαιζε για τη μεθεπόμενη αναμέτρηση».
Σάββατο 01 Ιουνίου 2019