Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 11:10

ΠολιτικήPointer

Καραγκιοζιλίκια

Ολοι είδαμε τον Τσίπρα να ανακοινώνει από το βήμα της κοινής συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής και της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι, που στις ευρωεκλογές κατέβηκαν αυτόνομα, στις βουλευτικές εκλογές θα κατέβουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε, επίσης, από την πρώτη σειρά των καθισμάτων, να χειροκροτεί τον Τσίπρα ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης. Ισως κάπου να καθόταν και άλλοι «πράσινοι», όπως ο νυν υφυπουργός και βουλευτής Δημαράς.
 
Λίγη ώρα αργότερα, στα γραφεία των εφημερίδων έφτασε ανακοίνωση από την εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων, η οποία ανέφερε ότι «οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι υποχρεωμένοι να διαψεύσουν την αναφορά για εκλογική συμπόρευσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες πρόωρες εκλογές,  η οποία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 27/5, στη σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας από τον Πρωθυπουργό». «Υπενθυμίζουμε σε όλους», συνέχιζε η ανακοίνωση, «ότι οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αποφασίζουν βάσει καταστατικού με εκλογικό συνέδριο για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες. Το εκλογικό συνέδριο θα προκηρυχθεί και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Και είναι αυτό που θα αποφασίσει για την στάση του κόμματος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις επόμενες εκλογές».
 
Εχουμε την εντύπωση ότι η προειδοποίηση αφορούσε περισσότερο τον Τσιρώνη και λιγότερο τον Τσίπρα. Ολοι στο μόρφωμα των Πρασίνων ξέρουν ότι ο Τσιρώνης παίζει πάντοτε προσωπικό παιχνίδι, χωρίς να έχει τη «σφραγίδα». Προειδοποιούν, λοιπόν, ότι δε θα δώσουν τη «σφραγίδα», αν δε γίνει μια διαπραγμάτευση για το ποιοι και πού θα είναι υποψήφιοι. Στο τέλος, βέβαια, θα συρθούν στους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι λιγότερες από πενήντα χιλιάδες ψήφοι που πήραν στις ευρωεκλογές δεν επιτρέπουν άλλα «νταηλίκια». Αλλά θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι δεν είναι δεδομένοι, ότι διαπραγματεύονται ισότιμα (!) με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καραγκιοζιλίκια…
Σάββατο 01 Ιουνίου 2019