Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 11:10

ΠολιτικήPointer

Πάει ο ηγέτης, πάει και ο καταπέλτης…

Small_img_33178
Μπορεί η Βουλή να είναι κλειστή, όμως η Θοδώρα αγρυπνεί. Κι έσπευσε να ανακοινώσει ότι αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (στην οποία είχε προσχωρήσει τον Γενάρη του 2018, αφού προηγουμένως είχε υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης) και παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής.
 
Η Θοδώρα, βέβαια, είναι υπεράνω κριτικής. Είναι ένα είδος ιερής αγελάδας που απαγορεύεται να την αγγίξεις. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, θυμίζουμε έναν τηλεοπτικό διάλογό της με τον Καλλιάνο, πρώην μέλος του Λεβεντοκόμματος, ο οποίος είχε πάει στη ΝΔ. Η Θοδώρα άρχισε να τα χώνει στον Καλλιάνο: «Ξέρεις γιατί έφυγες; Γιατί, ξέρεις μετεωρολογία; Είσαι μετεωρολόγος ή μαθηματικός; Οι μετεωρολόγοι και οι δημοσκόποι είναι εκτός πραγματικότητας. Αν θέλετε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ξέρω να τα δίνω κι εγώ». Ο Καλλιάνος προσπάθησε να αμυνθεί (λέμε τώρα): «Εχετε καταφέρει να ξεφτιλίζεστε καθημερινά. Σοβαρευτείτε, είστε 70 χρονών γυναίκα και σας παίζει το Ράδιο Αρβύλα όλη μέρα. Γελάνε τα πλατό όπου πάτε, γελάει όλη η Ελλάδα». Εκεί πια δεν άντεξε η Θοδώρα: «Είσαι σεξιστής, είναι κοπλιμέντο αυτό για μια γυναίκα; Δεν είμαι 70, έχω γεννηθεί το 1953. Είστε σεξιστής. Είσαι σαν τον Γεωργιάδη τον παιδεραστή; Τέτοιους έχει η Νέα Δημοκρατία; Κοίτα να δεις αν μπορείς να βγεις βουλευτής, γιατί θα σε φάνε τα μεγάλα κεφάλια, όπως φάγανε τον Αυτιά».
 
Η Θοδώρα, λοιπόν, είναι υπεράνω κριτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως; Αυτός την πήρε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, για να χτίσει σιγά-σιγά νέα πλειοψηφία, χωρίς τον Καμμένο. Ακολουθώντας πάντοτε πολιτική… αρχών. Δεν ξέρουμε αν η Θοδώρα θα βρει (ή έχει ήδη βρει) νέα στέγη, αφού συνειδητοποίησε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλειόταν να ξαναβγεί, αν ετοιμάζει τραγούδι για τον νέο αρχηγό σαν κι αυτό που είχε γράψει για τον Τσίπρα (Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης / η κάθε σου λέξη ομόνοια, καταπέλτης). Αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε είναι ότι η πολιτική κατάντια δεν αφορά τον έναν ή τον άλλο «γραφικό», αλλά συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα.
Σάββατο 01 Ιουνίου 2019