Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 11:33

ΠολιτικήPointer

Τσιπροτρόλ

Το Σάββατο, παραμονή των εκλογών, ο Γιώργος Λακόπουλος σύστηνε «ψυχραιμία παιδιά», γιατί «όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, από Δευτέρα η χώρα θα έχει την ίδια κυβέρνηση.  Ο Τσίπρας θα είναι πάντα Πρωθυπουργός. Και θα είναι  για τέσσερις μήνες ακόμη, μέχρι να κριθεί  για τον απολογισμό του. Είναι πολύς δρόμος και αναμένονται πολλά ως τότε». Πρόκειται για το κορυφαίο ίσως συριζοτρόλ, για έναν συνταξιούχο δημοσιογράφο (χρόνια στο Συγκρότημα Λαμπράκη), που εμπνεύστηκε το μύθο του «άχαστου» Τσίπρα, ο οποίος «τον έχει» τον Μητσοτάκη, καθώς υπερτερεί απέναντί του «στα πάντα όλα». Διαβάστε δείγμα γραφής από την εν λόγω «ανάλυση»: «Ο Μητσοτάκης είπε τα πάντα, έταξε άπαντα, έκανε τα πάντα, “εγγυήθηκε“ για τα πάντα. Αλλά από ουσία μηδέν. (…) Τελικά απλώς αποκαλύφθηκε. Από αυτές τις εκλογές ο Μητσοτάκης βγαίνει λιγότερο ηγετικός από ό,τι ήταν. Παρά την σκηνοθεσία και την επιτήρηση των ίματζ μέικερς πάτησε πολλές φορές τα κορδόνια του. Μόνο κατάλληλο να του αναθέσεις την τύχη σου δεν τον λες. Από την άλλη ο Τσίπρας  επιβεβαίωσε το ιμπέριουμ της δημόσιας παρουσίας του».
 
Τη Δευτέρα, ο ίδιος αρθρογράφος έγραψε: «έπεσα έξω σε όλες τις προβλέψεις και τις  εκτιμήσεις  μου. Για όλα και για όλους. Δεν με παρέσυρε κανείς. Η δική μου ανάλυση ήταν λάθος. Λυπάμαι γι αυτό. Και αναλαμβάνω την  ευθύνη απέναντι σε συνεργάτες και αναγνώστες. Θα κάνω το πένθος μου, όπως και άλλοι, αλλά δεν θα κάνω  οτι δεν τρέχει τίποτε….». Πώς ακριβώς θα πενθήσει; Θα σταματήσει να γράφει (ή μάλλον να υπογράφει), για να μην επιβαρύνει το σάιτ του με την υπογραφή κάποιου που έχει διαψευστεί. Το έχει ξανακάνει, βέβαια. Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δημοσιολογία και μετά επανήλθε. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να επανέλθει. Ισως μετά τις εθνικές εκλογές του Ιούνη. Μέχρι τότε, άφησε την «ανάλυσή» του παρακαταθήκη στους συριζαίους: «Ο Τσίπρας, παρά τις αντινομίες του, έδειξε δημοκρατικό ήθος και ηγετικά αντανακλαστικά: επέστρεψε αμέσως τη μπάλα πίσω στους πολίτες και πάει τον αντίπαλό του στα μαρμαρένια αλώνια. Αντί να μείνει στο έλεος του  Μητσοτάκη και των μιντιακών χειραγωγών του , πάει σε λυτρωτικές εκλογές για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Είναι η πρώτη νίκη του ως ηττημένος».
 
Αλλά, πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια του κόμματός του και να εγκατασταθεί «στο κέντρο της Δημοκρατικής Παράταξης ως εν δυνάμει διαμορφωτής του νεου πολιτικου φορέα της Κεντροαριστεράς»! Ποια είναι τα κατά Λακόπουλο βαρίδια στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τα κατονομάσει: «Αν οι  “σκληροί  δεν χορεύουν“να κατεβούν απο το τρένο.  Τους ενοχλούσε ο Πανούσης, αλλά  βρήκαν μια χαρά τον Ραγκούση. Αν δεν βολεύεται η “αριστερή τους συνείδηση“, ας  πάνε  ο Βούτσης,  ο Σκουρλέτης, ο Τσακαλώτος, ο Τζανακόπουλος,  η… Ζορμπά  και όσοι ακόμη  δεν ήθελαν την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ να  βρουν την ψήφο τους.  Πήγε και ο Λαφαζάνης…».
Σάββατο 01 Ιουνίου 2019