Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 12:24

ΠολιτικήPointer

Ακροδεξιές ζαλάδες

♦ Το ανέκδοτο της εβδομάδας: την Τρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Ν. Μαυραγάνης έκανε την εξής δήλωση: «Συνεδρίασαν σήμερα από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Θα αναμένουμε το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και εν συνεχεία, αφού γίνει διαβούλευση με τα στελέχη, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση, όπου θα ληφθεί η κοινή απόφαση των οργάνων, την οποία και θα ανακοινώσει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος».
 
Τι ακριβώς θέλουν να εκτιμήσουν στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών; Πώς πήγαν στο «ντέρμπι για δύο» οι υποψήφιοι που… δεν είχαν ούτε στον πρώτο γύρο; Με λιγότερες από 50.000 ψήφους και ποσοστό 0,80%, κάτω από το ΛΑΟΣ, κάτω ακόμα και από τον Ψινάκη, πού να πάει το ακροδεξιό μόρφωμα του Καμμένου; Τι μέλλον να έχει;
 
Πώς να συνέλθει ο πρόεδρος Πάνος, που αφού έστειλε ένα tweet ευχόμενος «ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα», εξαφανίστηκε από προσώπου γης και θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να τον συνεφέρουν; Ξέρει κι αυτός πως ό,τι και να πει, κανένας δε θα του δώσει σημασία. Οπότε πρέπει να ετοιμάσει τα επόμενα βήματά του.
 
Σ' αυτό ίσως βοηθήσει ο Μπαλτάκος που θεωρούμε σίγουρο ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να ενώσει όλα τα γκρουπούσκουλα της Ακροδεξιάς (πλην Βελόπουλου, που δεν τους έχει ανάγκη πλέον), για κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές. Αν και κάποιες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την περασμένη Τρίτη φέρουν τον πρόεδρο Πάνο αποφασισμένο να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την πολιτική, πικραμένος από την αχαριστία του ελληνικού λαού.
 
Οι φήμες ενισχύθηκαν από την εμφάνιση του Κατσίκη σε πρωινάδικο της Τετάρτης, όπου δήλωσε πόση περηφάνεια θα αισθανόταν αν τον έπαιρνε η ΝΔ, όπως ο πατέρας Μητσοτάκης είχε πάρει τον πατέρα Κατσίκη το 1990 για να συμπληρώσει 151 βουλευτές (ο Θ. Κατσίκης είχε αποστατήσει από τη ΔΗΑΝΑ του Κ. Στεφανόπουλου, της οποίας ήταν ο μοναδικός βουλευτής).
 
υ Ενας άλλος αστέρας της Ακροδεξιάς, εκπεσών εδώ και πολύ καιρό αυτός, ο Γ. Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του ΛΑΟΣ ανοίγοντας «το δρόμο στην Νέα Γενιά». «Η νέα ηγεσία του κόμματος θα σχεδιάσει την στρατηγική εν’ όψει των εθνικών εκλογών», καταλήγει η δήλωσή του.
 
Τι να κάνει ο άνθρωπος, κουράστηκε, κι έχει και μια ηλικία πια. Αναθάρρησε ότι με τον απόστρατο πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή θα μπορούσε να κάνει κάτι, εκμεταλλευόμενος και το «Μακεδονικό», αλλά οι ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες. Οι ψήφοι δεν έφτασαν ούτε τις 70.000 και το ποσοστό κόλλησε στο 1,23%. Παλιά καραβάνα ο Καρατζαφέρης, κάνει στην άκρη για να κουμαντάρει τα πράγματα από το παρασκήνιο, μπας και βρεθεί σωτηρία.
Σάββατο 01 Ιουνίου 2019