Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 | 23:24
Medium_img_33158
Η κατραπακιά που έφαγαν τα παραδοσιακά αστικά κόμματα (είτε δεξιού είτε «αριστερού» χαρακτήρα) στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Πίνακα 1 που φτιάξαμε βάσει των στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής να ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας, ξεπερνώντας κατά λίγο το 50%, για πρώτη φορά μετά το 1999, η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ΕΕ στα σαράντα χρόνια της ιστορίας των ευρωεκλογών δεν κατάφερε να πείσει τους ευρωπαϊκούς λαούς ότι αποτελεί μια οντότητα που μπορούν να τη θεωρήσουν «δική τους», όπως θεωρούν το εθνικό τους κράτος.
Πλήρες άρθρο...
  Περίπου 2.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από τα δικαστήρια της αιγυπτιακής χούντας από το 2013, όταν ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση Μόρσι, μέχρι σήμερα. Τουλάχιστον 144 από τους καταδικασμένους σε θάνατο έχουν ήδη εκτελεστεί, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής ΜΚΟ υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων Reprieve.
Πλήρες άρθρο...
Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά από την κατάρρευση του σχεδίου της πρωθυπουργού, Τερίζα Μέι, για το Brexit. Τριάντα έξι ώρες μετά από την παραίτηση της προέδρου της Βουλής, Αντρέα Λίντσομ, η οποία δήλωσε την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο Μέι, ήρθε η παραίτηση της ίδιας της Μέι που παραδέχτηκε με λυγμούς ότι απέτυχε να υλοποιήσει το Brexit και δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει το πόστο της στις 7 Ιούνη.
Πλήρες άρθρο...