Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 03:50
Ο Τσίπρας(ο λογογράφος του) τσιτάρει Νίτσε: «Ο,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Ο Τσακαλώτος τσιτάρει… Πάμπλο Γκαρσία: «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς». Οι συριζαίοι προσπαθούν να ντοπάρουν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το μηχανισμό, γιατί φοβούνται ότι στις 7 Ιούλη μπορεί να βρεθούν ακόμα πιο πίσω από τη ΝΔ.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι δύσκολο να «διαβάσει» κανείς ένα εκλογικό αποτέλεσμα, όταν δε βάζει μπροστά σκοπιμότητες δικαιολόγησης του ενός ή του άλλου φαινομένου. Η αριθμητική είναι το πρώτο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσει, για να διαπιστώσει ποιος κερδίζει και ποιος χάνει. Στη συνέχεια, πρέπει –βάσει αυτής της αριθμητικής- να επιχειρήσει να διεισδύσει στην ουσία των πραγμάτων και να βγάλει συμπεράσματα.
Πλήρες άρθρο...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι των συριζαίων τους έπεσε βαρύ το εκλογικό αποτέλεσμα. Πολύ βαρύ. Είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις τους το βράδυ των εκλογών. Κάποιοι δεν ήθελαν να παραδεχτούν ότι έχασαν (Μπίστης, Σπίρτζης, Χριστοδουλοπούλου), άλλοι έλεγαν κρυάδες (ο Τσακαλώτος με τη βλακεία περί λουκάνικων) και άλλοι απλά πετούσαν τη μπάλα στην εξέδρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η σύσκεψη της ηγετικής ομάδας και να βγει ο Τσίπρας να αναγγείλει εθνικές εκλογές άμεσα.
Πλήρες άρθρο...
Γελάνε ακόμα και οι δεξιοφέρνοντες δημοσιογράφοι με την εικόνα του Μπουμπούκου στα τηλεπαράθυρα, που δεν τσιρίζει, δεν απειλεί με ειδικά δικαστήρια τους αντιπάλους του, δεν ειρωνεύεται, δεν κάνει κωλοδάχτυλα στους συριζαίους και γενικά εμφανίζει την εικόνα ανθρώπου που τον έχουν ποτίσει με βάλιουμ και βρίσκεται σε ήπια καταστολή.
Πλήρες άρθρο...
Η κατραπακιά που έφαγαν τα παραδοσιακά αστικά κόμματα (είτε δεξιού είτε «αριστερού» χαρακτήρα) στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Πίνακα 1 που φτιάξαμε βάσει των στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πλήρες άρθρο...
Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά από την κατάρρευση του σχεδίου της πρωθυπουργού, Τερίζα Μέι, για το Brexit. Τριάντα έξι ώρες μετά από την παραίτηση της προέδρου της Βουλής, Αντρέα Λίντσομ, η οποία δήλωσε την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο Μέι, ήρθε η παραίτηση της ίδιας της Μέι που παραδέχτηκε με λυγμούς ότι απέτυχε να υλοποιήσει το Brexit και δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει το πόστο της στις 7 Ιούνη.
Πλήρες άρθρο...
Σ' ένα θαρραλέο άρθρο του, με τίτλο «Οι άδειες των κρατουμένων και κατά πόσο απαιτείται η ιδεολογική τους μεταστροφή», ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εφέτης Χριστόφορος Σεβαστίδης, τάσσεται χωρίς περιστροφές υπέρ της χορήγησης κανονικής άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Πλήρες άρθρο...
Οταν, προεκλογικά, βγήκε ο Στουρνάρας και δήλωσε ότι το υπερπλεόνασμα του 2019 έχει εξαντληθεί από τα μέτρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση και ενδεχομένως να δημιουργηθεί και τρύπα που θα πρέπει να καλυφθεί με συμπληρωματικά μέτρα, οι συριζαίοι έπεσαν να τον φάνε. Τους χαλούσε το παραμύθι που έλεγε: τώρα σας δίνουμε αυτά, αλλά στο τέλος του χρόνου θα σας δώσουμε κι άλλα.
Πλήρες άρθρο...
Παρά το διλημματικό-δημοψηφισματικό χαρακτήρα που δόθηκε σ' αυτές τις ευρωεκλογές, παρά την πόλωση που καλλιέργησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά την καμπάνια κατά της αποχής (με αισχρή επιχειρηματολογία από διάφορους ,ριζοσπάστες αριστερούς» που ηδονίζονται να μετρούν «κουκιά»), η αποχή υπήρξε και πάλι τεράστια, ξεπερνώντας για μια ακόμα φορά το 40%.
Πλήρες άρθρο...
Αιφνιδιάστηκαν τόσο πολύ από το αποτέλεσμα ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι συριζαίοι και γι' αυτό αντέδρασαν τόσο σπασμωδικά το βράδυ της περασμένης Κυριακής; Για μας είναι σίγουρο ότι την ήττα την περίμεναν. Την έβλεπαν στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις (αυτές που μένουν κρυφές, καθώς τις παραγγέλλουν τα επιτελεία των κομμάτων και τις κρατούν επτασφράγιστο μυστικό που το γνωρίζει μόνο ένας στενός κύκλος στελεχών).
Πλήρες άρθρο...
Στις 17 Σεπτέμβρη του 2015, τρεις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο φίρερ της ΧΑ, για να συσπειρώσει το σκληρό πυρήνα που συγκροτούσε τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας, σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Χατζηνικολάου, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής να ήταν η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας, ξεπερνώντας κατά λίγο το 50%, για πρώτη φορά μετά το 1999, η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ΕΕ στα σαράντα χρόνια της ιστορίας των ευρωεκλογών δεν κατάφερε να πείσει τους ευρωπαϊκούς λαούς ότι αποτελεί μια οντότητα που μπορούν να τη θεωρήσουν «δική τους», όπως θεωρούν το εθνικό τους κράτος.
Πλήρες άρθρο...
Οπως όλα δείχνουν, η ΝΔ θα είναι το επόμενο αστικό κόμμα που θα αναλάβει να διαχειριστεί τον ελληνικό καπιταλισμό, ο οποίος βρίσκεται για τις επόμενες δεκαετίες υπό την αυστηρή επιτήρηση των ιμπεριαλιστών δανειστών.   Κόμμα που παραδοσιακά και γνήσια εκφράζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η ΝΔ, με α
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασε για μια ακόμα φορά τοΤεχνικό Συμβούλιο Δασών (ΤΣΔ), αλλά οι τέσσερις δασολόγοι που συμμετέχουν σ’ αυτό δεν κατέληξαν σε απόφαση αποχαρακτηρισμού του Πευκοδάσους του Παλιουρίου, γιατί αν το κάνουν θα είναι μεγάλες οι συνέπειες γι’ αυτούς.
Πλήρες άρθρο...