Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 10:49

ΠολιτικήPointer

Προκαλούν κι από πάνω τα τσιράκια των καπιταλιστών

Τη μέρα του μεγάλου καυγά, με τα κότερα, τα πούρα και τις οικογενειακές… παραδόσεις, ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ραντεβού που κάνει ο Φλαμπουράρης με «ημέτερους» καπιταλιστές, φωτογραφίζοντας τον Μελισσανίδη. Δυο μέρες μετά, ανέλαβε να του απαντήσει ο ίδιος ο Φλαμπουράρης, εξηγώντας  ότι «έχει συναντήσεις ανοιχτές, φανερές, με όλους που το ζητούν, με στόχο να λύνει τα προβλήματα». Κι αράδιασε μια σειρά περιπτώσεις, φροντίζοντας να δείξει ότι όλα τα ραντεβού του είχαν να κάνουν με την προστασία θέσεων εργασίας.
 
Κι αφού έφτιαξε με κουτοπονηριά το ιδεολόγημα του υπουργού που πασχίζει να σώσει εργατικές θέσεις εργασίας, πέρασε και στο ζουμί: «Θα μπορούσε πολλά να πει κανείς για (…) την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ χωρίς λεφτά δικά μας, με δικά τους - εγώ διευκόλυνα να βγει πιο γρήγορα η άδεια, εκτός αν δεν θέλετε, να το πείτε».
 
Το «χωρίς λεφτά δικά μας, με δικά τους» είναι, φυσικά, ψέμα, αν αναλογιστούμε ότι όχι μόνο έδωσαν (με το γνωστό κόλπο) ένα οικόπεδο-φιλέτο (στο οποίο προσέθεσαν και μερικά στρέμματα δάσους), ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, σε μια εταιρία του Μελισσανίδη, αλλά έδωσαν και μέσω Περιφέρειας 20 εκατομμύρια απευθείας για την κατασκευή του γηπέδου και άλλα 17 εκατομμύρια για μια υπογειοποίηση δρόμου που εξυπηρετεί αποκλειστικά το γήπεδο. Ενα οικόπεδο ανυπολόγιστης αξίας και 37 εκατομμύρια ζεστό χρήμα είναι το «χωρίς λεφτά δικά μας».
 
Και βέβαια, δεν περιμέναμε να πει ο Φλαμπουράρης πώς ακριβώς «διευκόλυνε να βγει πιο γρήγορα η άδεια». Το γνωρίζουμε όλοι, φυσικά, χάρη στις αποκαλύψεις της «Κόντρας», για τις αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να κλείσουν τα μάτια μπροστά στην παράνομη παραχώρηση του οικοπέδου στην εταιρία του Μελισσανίδη και την έκδοση μιας διάτρητης οικοδομικής άδειας, που ακόμα και τώρα το Διοικητικό Εφετείο δεν τολμά να την κηρύξει νόμιμη και αναβάλλει την εκδίκαση της προσφυγής που έχουν υποβάλει μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, για το 2020, με γελοίο πρόσχημα, όπως αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Φλαμπουράρης δεν είχε καμιά αρμοδιότητα για τα ζητήματα του γηπέδου, πέραν της αρμοδιότητας του «τσάτσου» του Μελισσανίδη και του πανίσχυρου «παρά τω Τσίπρα» υπουργού.
 
Οταν ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συναντήσεις του Φλαμπουράρη με τον Μελισσανίδη, δεν αναφέρθηκε τόσο στο γήπεδο (ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε επί Σαμαρά και η ΝΔ ουδέποτε ήγειρε οποιοδήποτε ζήτημα και έχει ψηφίσει «τα πάντα όλα» και σε επίπεδο Βουλής και σε επίπεδο περιφέρειας) όσο στον ΟΠΑΠ και στις φωτογραφικές υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις. Επ' αυτού ο κουτοπόνηρος κυρ-Αλέκος δεν είπε κουβέντα. Μούγκα…
 
Σάββατο 18 Μαΐου 2019